FOODOLOGY

Čokoláda, maliny, pistácie

Šéfkuchaři slaví měsíc lásky: ananasem, malinami či koriandrem

Pod Karlovým mostem v Mlýnci mohou zamilovaní slavit celý měsíc. V La Loca zase mají příležitost vybrané pochoutky sdílet.

Restaurace začínají představovat nové menu zacílené na svátek zamilovaných. V nově designovaném interiéru restaurace Mlýnec se hosté budou moci pokochat lákavě sestaveným lístkem po celý únor. Roznítit emoce zamilovaných párů mají nevšední kreace Marka Šády, umocněné sladkými doteky cukrářky Františky.

Na hosty čekají čtyři neotřelé chody, jejichž součástí jsou pozapomenuté suroviny české kuchyně uchystané za pomoci nejnovějších technologických trendů. Na talířích se objeví jeseter, daněk, červená řepa nebo třeba černý kořen.

A proč se menu podává po celý únor? Dílem proto, že v rámci filozofie restaurace je měsíční perioda pro novou nabídku pravidlem. Hlavní důvod je však tentokrát jiný. Zamilovaných je stále více a během jednoho večera podnik, který nelze nafouknout, jejich zájmu zdaleka nestačí.

Jaké menu tedy mohou ti, které spaluje nový či po léta trvající něžný cit, premiérově v novém prostředí ve stínu oblouků Karlova mostu očekávat? Jak je v Mlýnci zavedeným zvykem, je každý chod párován vzácně souznějícím vínem.

Únorové menu v Mlýnci:
Tatarák z červené řepy, sardinky, ananas s kari
Jeseter, batáty, zázvor, limetková pěna
Daněk, černý kořen, kadeřávek, pomerančová omáčka
Pistácie, maliny, karamel, čokoláda

***

Restaurace La Loca hodlá oslovit zamilované páry svým konceptem sdíleného stolování Together Tastes Better. Ten se zvláště dobře hodí pro valentýnské menu. La Loca pod taktovkou šéfkuchaře Radima Gerlicha jim nabídne jakýsi mix kuchyní Itálie a Blízkého východu.

Valentýnské menu pro dva v La Loca:

Hummus z červené řepy a koriandru s pita chlebem
Roastbeef se šafránovou majonézou
Krevety s koriandrem, sumacem a chilli
Falafel v pita chlebu, tzatziki, kurkuma a brambory
Spaghetti s trhanou kachnou a artyčoky
Tapiokový puding s kokosovým mlékem
Zmrzlina

22. 1. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie