SaSaZu s novým dirigentem. Jihoasijskou kuchyni zprostředkuje v Praze Andy Tan
Holešovický podnik má nového šéfkuchaře. Cílem je nabídnout hostům cestu po Asii, aniž by opustili stůl.
Po odchodu Shahafa Shabtaye a krátkém období hledání má velepopulární holešovický podnik SaSaZu nového lodivoda. Kuchyně se ujal Andy Tan, jeden z nejrenomovanějších expertů na jihoasijskou kuchyni.
Tanův profesní životopis je vyšperkován jmény špičkových restaurací, a to nejen asijských. Za všechny stojí zmínit podnik orientovaný na francouzskou kuchyni It Rains Fishes nebo vyhlášený restaurant Zenzi v Bombaji. Více než deset let pak Andy Tan šéfoval kuchyni v superlativy opředené amsterdamské restauraci Vakzuid (v současnosti je zavřená).
Andy vzal své působení v Praze vážně a hned se pustil do novinek. Už dnes můžete v denní nabídce najít jídla s jeho signaturou – humří polévku Ko Pi Pi, rolky s lososem a úhořem, rybí satay nebo ústřice Black Bean. Zároveň připravuje pro SaSaZu vlastní menu. Lákadlem má být stejně jako dosud bar, nově nabízející nejširší nabídku saké v metropoli.
„Navrhněte byznys v Kambodži, detaily proberte ve Vietnamu a rukama si potřeste v Singapuru.“ To je nová forma obědů chystaná v SaSazu. Pojmenovali ji Destination business lunch a jejím cílem je nabídnout rozmanité menu se záběrem do více druhů asijských kuchyní. Začnete kambodžským předkrmem, na hlavní jídlo se „přesunete“ do Vietnamu a pořad zakončíte singapurským dezertem. Během oběda tak procestujete Asii, aniž byste opustili stůl.
Jak se zdá podle prvních ohlasů, Andy Tan se chopil práce rázně, s elánem a invencí. V brzké době tak můžeme čekat změny, po kterých nabídka restaurace už dlouho volala.
- Andy Tan (šéfkuchař SaSaZu)
- SaSaZu