FOODOLOGY

Andy Tan (šéfkuchař SaSaZu)

SaSaZu s novým dirigentem. Jihoasijskou kuchyni zprostředkuje v Praze Andy Tan

Holešovický podnik má nového šéfkuchaře. Cílem je nabídnout hostům cestu po Asii, aniž by opustili stůl.

Po odchodu Shahafa Shabtaye a krátkém období hledání má velepopulární holešovický podnik SaSaZu nového lodivoda. Kuchyně se ujal Andy Tan, jeden z nejrenomovanějších expertů na jihoasijskou kuchyni.

Tanův profesní životopis je vyšperkován jmény špičkových restaurací, a to nejen asijských. Za všechny stojí zmínit podnik orientovaný na francouzskou kuchyni It Rains Fishes nebo vyhlášený restaurant Zenzi v Bombaji. Více než deset let pak Andy Tan šéfoval kuchyni v superlativy opředené amsterdamské restauraci Vakzuid (v současnosti je zavřená).

Andy vzal své působení v Praze vážně a hned se pustil do novinek. Už dnes můžete v denní nabídce najít jídla s jeho signaturou – humří polévku Ko Pi Pi, rolky s lososem a úhořem, rybí satay nebo ústřice Black Bean. Zároveň připravuje pro SaSaZu vlastní menu. Lákadlem má být stejně jako dosud bar, nově nabízející nejširší nabídku saké v metropoli.

„Navrhněte byznys v Kambodži, detaily proberte ve Vietnamu a rukama si potřeste v Singapuru.“ To je nová forma obědů chystaná v SaSazu. Pojmenovali ji Destination business lunch a jejím cílem je nabídnout rozmanité menu se záběrem do více druhů asijských kuchyní. Začnete kambodžským předkrmem, na hlavní jídlo se „přesunete“ do Vietnamu a pořad zakončíte singapurským dezertem. Během oběda tak procestujete Asii, aniž byste opustili stůl.

Jak se zdá podle prvních ohlasů, Andy Tan se chopil práce rázně, s elánem a invencí. V brzké době tak můžeme čekat změny, po kterých nabídka restaurace už dlouho volala.

Recenzi SaSaZu čtěte zde

24. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice