FOODOLOGY

Andy Tan (šéfkuchař SaSaZu)

SaSaZu s novým dirigentem. Jihoasijskou kuchyni zprostředkuje v Praze Andy Tan

Holešovický podnik má nového šéfkuchaře. Cílem je nabídnout hostům cestu po Asii, aniž by opustili stůl.

Po odchodu Shahafa Shabtaye a krátkém období hledání má velepopulární holešovický podnik SaSaZu nového lodivoda. Kuchyně se ujal Andy Tan, jeden z nejrenomovanějších expertů na jihoasijskou kuchyni.

Tanův profesní životopis je vyšperkován jmény špičkových restaurací, a to nejen asijských. Za všechny stojí zmínit podnik orientovaný na francouzskou kuchyni It Rains Fishes nebo vyhlášený restaurant Zenzi v Bombaji. Více než deset let pak Andy Tan šéfoval kuchyni v superlativy opředené amsterdamské restauraci Vakzuid (v současnosti je zavřená).

Andy vzal své působení v Praze vážně a hned se pustil do novinek. Už dnes můžete v denní nabídce najít jídla s jeho signaturou – humří polévku Ko Pi Pi, rolky s lososem a úhořem, rybí satay nebo ústřice Black Bean. Zároveň připravuje pro SaSaZu vlastní menu. Lákadlem má být stejně jako dosud bar, nově nabízející nejširší nabídku saké v metropoli.

„Navrhněte byznys v Kambodži, detaily proberte ve Vietnamu a rukama si potřeste v Singapuru.“ To je nová forma obědů chystaná v SaSazu. Pojmenovali ji Destination business lunch a jejím cílem je nabídnout rozmanité menu se záběrem do více druhů asijských kuchyní. Začnete kambodžským předkrmem, na hlavní jídlo se „přesunete“ do Vietnamu a pořad zakončíte singapurským dezertem. Během oběda tak procestujete Asii, aniž byste opustili stůl.

Jak se zdá podle prvních ohlasů, Andy Tan se chopil práce rázně, s elánem a invencí. V brzké době tak můžeme čekat změny, po kterých nabídka restaurace už dlouho volala.

Recenzi SaSaZu čtěte zde

24. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie