FOODOLOGY

Chobotnice (SaSaZu)

SaSaZu klade v novém menu důraz na Thajsko. Má i bláznivou chobotnici

Restaurace v pražských Holešovicích osvěžila nabídku asijských pokrmů. A míchá nové zajímavé nápoje.

Neúnavný Shahaf Shabtay zacílil novými položkami v jídelním lístku na Thajsko. Šéfkuchař a majitel pražské restaurace, který se pohybuje v asijské kuchyni s obdivuhodnou jistotou, vsadil v jarních recepturách pochopitelně na citronelu, čerstvý koriandr, kafírové listy, galangal či limetkovou šťávu.

Nově se na lístku objevuje například „bláznivá chobotnice“ připravovaná v peci při teplotě 500 stupňů, které dělají společnost sýr brie, slanina, máta, houby agadashi a rýžové víno s trochou chilli. Mezi dalšími pěti novinkami najdeme thajské jasmínové kuřecí rolky či kachní won ton kombinující kachnu s thajskou kukuřicí, bazalkou, palmovými výhonky, kurkumou a galangalem.

Všechny kreace mají čitelnou skladbu originálních vstupních surovin, jejich chuťové schéma je autenticky komponované, dílem však jako vždy akcentované invenčními Shahafovými doteky.

Novinky objevíte i v barovém listě. Tři drinky jsou laděny do letní svěžesti, lehkosti a mírně hořkého tónu. Ať je to Qua Tao, Dua-Zou, nebo Lemongrass Shandy, každý stojí za ochutnání.

20. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie