SaSaZu klade v novém menu důraz na Thajsko. Má i bláznivou chobotnici
Restaurace v pražských Holešovicích osvěžila nabídku asijských pokrmů. A míchá nové zajímavé nápoje.
Neúnavný Shahaf Shabtay zacílil novými položkami v jídelním lístku na Thajsko. Šéfkuchař a majitel pražské restaurace, který se pohybuje v asijské kuchyni s obdivuhodnou jistotou, vsadil v jarních recepturách pochopitelně na citronelu, čerstvý koriandr, kafírové listy, galangal či limetkovou šťávu.
Nově se na lístku objevuje například „bláznivá chobotnice“ připravovaná v peci při teplotě 500 stupňů, které dělají společnost sýr brie, slanina, máta, houby agadashi a rýžové víno s trochou chilli. Mezi dalšími pěti novinkami najdeme thajské jasmínové kuřecí rolky či kachní won ton kombinující kachnu s thajskou kukuřicí, bazalkou, palmovými výhonky, kurkumou a galangalem.
Všechny kreace mají čitelnou skladbu originálních vstupních surovin, jejich chuťové schéma je autenticky komponované, dílem však jako vždy akcentované invenčními Shahafovými doteky.
Novinky objevíte i v barovém listě. Tři drinky jsou laděny do letní svěžesti, lehkosti a mírně hořkého tónu. Ať je to Qua Tao, Dua-Zou, nebo Lemongrass Shandy, každý stojí za ochutnání.
- Lososové sashimi (SaSaZu)
- Kachní rolky (SaSaZu)
- Chobotnice (SaSaZu)
- Lemongrass Shandy (SaSaZu)
- Dua-Zou (SaSaZu)