FOODOLOGY

Chobotnice (SaSaZu)

SaSaZu klade v novém menu důraz na Thajsko. Má i bláznivou chobotnici

Restaurace v pražských Holešovicích osvěžila nabídku asijských pokrmů. A míchá nové zajímavé nápoje.

Neúnavný Shahaf Shabtay zacílil novými položkami v jídelním lístku na Thajsko. Šéfkuchař a majitel pražské restaurace, který se pohybuje v asijské kuchyni s obdivuhodnou jistotou, vsadil v jarních recepturách pochopitelně na citronelu, čerstvý koriandr, kafírové listy, galangal či limetkovou šťávu.

Nově se na lístku objevuje například „bláznivá chobotnice“ připravovaná v peci při teplotě 500 stupňů, které dělají společnost sýr brie, slanina, máta, houby agadashi a rýžové víno s trochou chilli. Mezi dalšími pěti novinkami najdeme thajské jasmínové kuřecí rolky či kachní won ton kombinující kachnu s thajskou kukuřicí, bazalkou, palmovými výhonky, kurkumou a galangalem.

Všechny kreace mají čitelnou skladbu originálních vstupních surovin, jejich chuťové schéma je autenticky komponované, dílem však jako vždy akcentované invenčními Shahafovými doteky.

Novinky objevíte i v barovém listě. Tři drinky jsou laděny do letní svěžesti, lehkosti a mírně hořkého tónu. Ať je to Qua Tao, Dua-Zou, nebo Lemongrass Shandy, každý stojí za ochutnání.

20. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie