FOODOLOGY

Rizoto Sicílie se pstruhem lososovitým

Rizota, špaldota i kuskusy. LeGracie proniká na trh s hotovými jídly

Simona Hošnová založila společnost, která jde na gastronomii jednoduše.

Vaření s radostí, nezabírající mnoho času a chutné konečné výstupy prokazatelně z výborných surovin, to vše se dá vyčíst z názvu společnosti LeGracie. Její zakladatelka Simona Hošnová si u vědomí, kolik času tráví ženy u sporáku, vytkla za cíl takový stav změnit. A když už se do věci pustila, tak z gruntu. Připravila a odzkoušela různé směsi ze sušených komponent odborně připravených renomovanými firmami. Sama vytvořila kombinace směsí, u firem zajistila jejich namíchání a přípravu z prověřených surovin té nejvyšší jakosti, nechala vyrobit veselé ambaláže. Výsledkem je řada jídel vyžadujících minimální úpravu a zabírajících minimum času na přípravu.

Lehké, chuťově atraktivní, jiné. Takové jsou kombinace jídel pod etiketou LeGracie. K mání jsou polévky (třeba Umbrie, Avena nebo Dolce), rizota s červenou řepou a skořicí či se dvěma druhy paprik, špaldota či kuskusy. Zapomenout nelze ani na podařené směsi pro jídla sladká, například štrůdl s mámivou vůní skořice.

Leckdy nečekané kombinace luštěnin, obilovin, zeleniny a semínek skýtají krom uvedených výhod další bonusy. A sice v podobě efektních příloh v restauracích, kde kuchyně není hlavním tématem. Tam by se svými produkty Hošnová ráda pronikla. Třeba takovým rizotem Sicilia s grilovaným lososovitým pstruhem a bazalkovými rajčaty, které připravil spolu s pár dalšími recepturami z LeGracie šéfkuchař táborské restaurace Goldie Martin Svatek. Není to na získání hvězdy, ale správně připravený pokrm dokáže za sebou nechat řadu restaurací s plnohodnotnou kuchyní a meníčkem na šest stránek. Takový byl jeho poznatek.

Při přípravě doporučuje autorka receptur Hošnová používat ten nejkvalitnější olivový olej, jiný nemusí mít v konečném vyznění kýžený efekt. Pokud budete přidávat koření, zejména sůl, je lepší učinit tak na začátku. Před koncem vaření už chuť jídla nedohoníte.

22. 6. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie