FOODOLOGY

Hřbet z daňka, kadeřávek, omáčka z černého bezu, celer, dýně

Říjnové menu v Mlýnci: pstruh, daněk a fíky

Podzim je v plném proudu a šéfkuchař Mlýnce Marek Šáda se z něj snaží dostat to nejlepší.

Šéfkuchař Marek Šáda připravil pro říjen menu, které využívá dostupných surovin a zároveň slavnostně baví. Můžeme se těšit třeba na ceviche ze pstruha, řepa, ostružiny, řeřicha, přičemž pstruzi pocházejí z farmy Štampach od Kokořína. Zaujme rovněž drůbeží consommé s foie gras, topinamburem a jablkem.

Jako hlavní chod čtyřpoložkového pořadu zvolil Šáda typicky podzimní hřbet z českého daňka, kadeřávek, omáčku z černého bezu, celeru a dýně, který roztančí chuťové pohárky. A jelikož k říjnu patří kaštany, na závěr nesmí v menu chybět marinované fíky s kaštanovou pěnou a lanýžovým medem. Prostor restaurace Mlýnec s výhledem na Karlův most dokoná zbytek kouzla.

13. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie