Říjnové menu v Mlýnci: pstruh, daněk a fíky
Podzim je v plném proudu a šéfkuchař Mlýnce Marek Šáda se z něj snaží dostat to nejlepší.
Šéfkuchař Marek Šáda připravil pro říjen menu, které využívá dostupných surovin a zároveň slavnostně baví. Můžeme se těšit třeba na ceviche ze pstruha, řepa, ostružiny, řeřicha, přičemž pstruzi pocházejí z farmy Štampach od Kokořína. Zaujme rovněž drůbeží consommé s foie gras, topinamburem a jablkem.
Jako hlavní chod čtyřpoložkového pořadu zvolil Šáda typicky podzimní hřbet z českého daňka, kadeřávek, omáčku z černého bezu, celeru a dýně, který roztančí chuťové pohárky. A jelikož k říjnu patří kaštany, na závěr nesmí v menu chybět marinované fíky s kaštanovou pěnou a lanýžovým medem. Prostor restaurace Mlýnec s výhledem na Karlův most dokoná zbytek kouzla.
- Ceviche ze pstruha, ostružiny, řepa, řeřicha
- Drůbeží consommé, foie gras, topinambur, jablko
- Hřbet z daňka, kadeřávek, omáčka z černého bezu, celer, dýně
- Marinované fíky, pěna z kaštanů, lanýžový med