FOODOLOGY

Říjnová galavečeře v Il Giardino Toscano

Pražská restaurace Il Giardino Toscano pokračuje ve spolupráci se zahraničními kuchaři. Se šéfkuchařem Filipem Šulcem se tentokrát ke sporáku postaví Chris Naylor

Chris působí v restauraci Vermeer sesterského hotelu kolekce NH, Barbizon Palace hotelu v Amsterdamu. Za svůj styl vaření, dílem výstřední dílem pevně spojený se sezónní produkcí té které agrární produkci, z níž čerpá, vydobyl pro restauraci prestižní michelinskou hvězdu.
V Česku není nováčkem, už jednou zde působil. A to v týmu s dalšími hvězdnými kolegy u příležitosti přípravy slavnostního cateringu při stém finále tenisového zápasu Davis Cupu.
Samotné večeři bude předcházet uvítací přípitek s úsměvným amuse bouche. A sice jedlé létající balónky, lístky růží se smetanovou omáčkou, mraženou marakuju s kávou a mátou a marinované ústřice v manzanille s jogurtem a okurkou.
Následovat bude vycizelované šestichodové menu, párované s nevšedními etiketami Vinařství Salabka, podávané v restauraci Il Giardino Toscano. Sestavené je následovně:
– makrela marinovaná s jablky a zázvorem s pyré z červených paprik a olivovým bujonem
Sekt La Noble Brut – Cuvée Royale
– tomatovo-jahodový tatarák s tuňákem a ančovičkami
Pinot Noir rosé 2018
– pečená hřebenatka v chlebu, fermentovaná švestka a celerové jus
Sylvánské zelené 2019
– krevetové carpaccio se sezonním dresinkem a slámou z hovězích žeber
Ryzlink rýnský 2016
– pečené telecí s dýňovým pyré a křenovou granolou
Pinot Noir 2015
– švestkový dort s mascarpone, medem a marcipánem
Le Précieux 2015 Neronet

Atraktivní pořad jídel i k nim přiřazená vína vzkazují všem labužníkům toto:
31. října v 18 hodin přijďte jistě do Il Giardino Toscana na netuctový prožitek! Ale rezervaci si udělejte ihned, počet míst není nekonečný.


23. 9. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice