FOODOLOGY

La Bottega

Řetězec La Bottega má pátý článek – Linku v pražské Havlíčkově ulici

Nové bistro Riccarda Lucqueho navazuje na slavné prvorepublikové lahůdkářství.

Bistro a lahůdkářství La Bottega – v pořadí už páté – otevřel 16. září v pražské Havlíčkově ulici Riccardo Lucque. Tentokrát přidal do základů nové prodejny vedle tradičně báječné kuchyně a odvážného futuristického výzoru ještě něco z historie oboru. Na rok přesně před osmdesáti lety bylo totiž právě v těchto prostorách otevřeno „Prvotřídní lahůdkářství a vinné sklepy Alois Linka“. Svého času jedno z nejvyhlášenějších ve městě.

Pod vlivem genia loci bude La Bottega Linka nabízet krom znamenité kávy, osvědčené autentické kuchyně a stávající nabídky lahůdek rozšířený sortiment dalších delikates. A také řadu osvědčených vín z proslavených sklepů nejen Apeninského poloostrova.

Interiér lahůdkářství je pojednán vpravdě svérázně. Noblesní sezení, prodejní pulty i moderní kuchyně – mimochodem zde pracují s jednou z prvních, ne-li vůbec první pecí na dřevěné uhlí třetího milénia X-Oven – jsou obklopeny hrubými, neomítnutými betonovými stěnami. Technický vzhled, jako by dělníci zčistajasna utekli od nedodělané práce, je tak výrazným kontrapunktem mobiliáři, lákavým ukázkám sortimentu v ultramoderních pultech i „kosmickému“ vzhledu kuchyně.

Jednoduché lustry visící jen na drátech vedení do rozpačitě vyhlížejících prostor vrhají příjemně hřejivou barvou, takže výsledkem je vlastně uklidňující dojem. Jistě přispívá i nabídka. Jistoty osvědčených receptur italského venkova, proslavené uzeniny, delikatesní saláty, nepominutelné produkty cukrářů a řada dalších lákadel. Řezy masa italských a španělských plemen hovězího dobytka zrající v prosvětlené chladírně působí impozantně a přímo volají po tom být zkonzumovány.

La Bottega Linka naznačuje nový směr ve filozofii těchto bistroobchodů. Protože lokace a načasování nemůže být náhodné. Spojení současných trendů s velkým jménem historie meziválečného pražského trhu lahůdek exponuje tenhle obchod do široké výseče vnímání návštěvníků. Když k tomu přidáte váhu jmen protagonistů – manažerkou je Andrea Hrdličková, kuchyni pak velí Lukáš Sedláček – má nová Bottega zaděláno na velký zájem mlsných.

28. 9. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice