%
%
Tagy: steaky a česká i mezinárodní
V roce 2005 nastavil v kdysi slavném motorestu „U Krobiána“ koncept, který dodnes táhne rostoucí množství hostů
Podnik se dnes jmenuje Steakgrill, jeho hybatelem je Jaroslav Honzajk. Hlavními hity nabídky pak jsou grilovaná a rožněná masa jak hovězí tak i vepřové. Svou roli v této obžerné hře mají i burgery, když počítáme i dvě tortily nabízejí jich tu celý půltucet.
Když propukne léto a na terase před restaurací se v rozložitém grilu rozhoří oheň, vůně masa se táhne až ke křžovatce dálnice D 8 na Roudnici nad Labem. Právě u ní je situována restaurace, která podle jejího zřizovatele „… vyplňuje mezeru mezi všemi restauracemi rychlého občerstvení a takzvanými luxusními (drahými) restauracemi.“
Pokud tedy projíždíte po zmíněné cestě, sjeďte ke Steak grilu a vyzkoušejte tamní nabídku. Není totiž jen o báječně vonících a skvěle chutnajících grilovaných steacích. Pravda, když si dopřejete flák prorostlého hovězího v kvalitě USDA Prime, grilovanou panenku nebo hovězí játra, nastane u vás silná a patrně trvalá proměna. Už navždy podlehnete kouzlu Steakgrilu a těch pár kilometrů z metropole budete zdolávat stále častěji.
Ale abych uvedl věci na pravou míru. Celé menu není jen o žárem a ohněm tknutém mase. Proslavené jsou i zdejší polévky. Kachní kaldoun kupříkladu, hustý se zeleninou, kachními drůbky, širokými nudlemi a houskovými knedlíčky. Vydatný, mámivě vonící a vychucený jako od maminky, po tom se budete už vždy utloukat. Díky síle vývaru stojí za vyzkoušení i Pho Bo – vietnamská polévka ze silného hovězího vývaru a koření s tenkými plátky toho úžasného zdejšího hovězího masa, nudlemi, bylinkami, mungo výhonky, jarní cibulkou, čerstvým chilli a limetkou. Jste-li „polívkoví“ dostane se vám pod kůži. Vlastě všechny čtyři běžně nabízené budou hrát hlavní roli ve vašich labužnických snech.
Stejně populární jsou i klasické české hotovky, jedinečný segedín s knedlíkem nadýchaným jako babiččiny duchny – snad někdy jen s trochou více báječného zelí.
Nebo retro vepřová směs s bramboráčky – vepřová panenka krájená na nudličky, cibule, čínské zelí, paprika, pórek, žampiony, kečup, kari, čili, sójová omáčka, naše bramboráčky, to je koncert, při kterém se senzory na čas zblázní!
A kde jsou saláty nebo závěrečné moučníky?!
Zkrátka a dobře, podnik s dlouhou tradicí je jasnou výzvou. Na dvacátém devátém kilometru silnice D-8 odbočit, najít na přeplněném parkovišti místo a oddat se jídlu, na něž se nedá zapomenout.
Steakgrill tedy bez dalšího – ANO.