Interiér Spices designově poněkud zeštíhlel. Zmizely podesty z ušlechtilého dřeva, stolní desky jsou znovu jednolitou plochou s více možnostmi pro servis. Personál neslevil nic ze svých profesionálně odváděných služeb. Však už dlouho patří k tomu nejlepšímu, co může metropole nabídnout.
Nový šéfkuchař se pustil nelehkou cestou. Změnil celý koncept kuchyně, místo původních tří sekcí modelovaných podle geografické struktury kontinentu rozdělil jídelníček na šest oddílů. V zásadě je odlišují způsoby přípravy. Malá jídla zahrnují saláty, závitky, knedlíčky a další předkrmy. Oddíl vývary a nudle netřeba představovat. Část zvaná wok, gril a karí se nese v duchu pečení a smažení. Čtvrtou částí je vaření v páře, pátou sushi a pak už zbývají jen dezerty. Nejžádanější je přitom trochu překvapivě sushi.
Senewiratne při vytváření pokrmů vychází z rodinných receptur. Jídlům ponechává původní chuťový obraz, nesnaží se je přizpůsobovat. V rámci nového Spices Signature Menu si můžete z každé sekce zvolit jednu položku. Nastoupíte tím jakousi kulinární cestu Asií.
Díky servisu, který Senewiratne preferuje – to jest smíchání všech ingrediencí do plně obsažného pokrmu na jednom talíři – získáte sousto plné všech chutí. Dušené hovězí s kokosem, kurkumou, chilli, citronovou trávou a rýží je toho dobrým příkladem. Maso s okružím tuku se jen rozpadá, lehce dochucená rýže obrušuje hrany, kyselé tóny citronové trávy sousto odlehčují. Na patře pak všechny ingredience společně předvedou, jak dobře šéfkuchař vyvážil intenzitu každé z nich. Zvláště jasně to pochopíte, pokud zkusíte požít samotné sousto masa. Kořenění je vypointované na maximum, chuť nese více než patrný podíl sádla a celé vám to připadá až příliš. Jenže jakmile se spojí maso v soustu s rýží a kokosem, poznáte, o co kuchyním Dálného východu jde.
Když takto přistoupíte ke zvolenému chodu z každé sekce, brzy pochopíte kouzlo asijských krmí v jejich plné síle a kráse. Senewiratne je zpět a s plnou parádou.