Pokud je řeč o Kastrolu, je na místě zmínit i Pekárnu v Čakovičkách. Pavel Mencl se s Václavem Fričem sešli u jednoho sporáku kdysi dávno v Alcronu. A protože je spojovala vášeň pro českou kuchařskou tradici nebylo divu, že se v ní oba našli
Jak dnes funguje Kastrol je snadné říci. Na to, čím gastronomie prošla a fakt, že se dnes nachází v útlumových měsících potom víc než dobře. Pomáhá tomu poměrně silná renezance české klasiky, která je tam silná a velice populární. V tom je podobnost s Pekárnou stejná. Ale také tam končí. Na Ohradském náměstí mají navíc v repertoáru osvědčené pecky významných kuchyní evropských.
Velice zjednodušeně lze říci, že poledne patří recepturám, které všichni známe z rodinné tradice minulosti, kdy maminky ještě pravidelně vařívaly. Jednoduchým, ale vzácně chutnajícím. Frankfurtskou polévku třeba díky až rozmařilému množství výtečných nerozmáčených párků a noblesní nehořknoucí paprice tu vykouzlí jak se patří.
-
-
Uzený hovězí jazyk se jen rozpadal, jednomu bylo až líto, když zmizelo poslední sousto. To, že křenovka měla svě limity – možná čekali k obědu třídu prvňáčků nebo měl křen zrovna dovolenou – byla pouhá marginálie.
Večery se potom odehrávají v jiné režii. Kupříkladu formou degustačních menu. To nejbližší se odehraje 24. února ne téma na téma Ryby a mořské plody.
Úspěch a jistota Kastrolu je o to příjemnější, že – jak se mezi mlsnými povídá – byť měl v lednu odejít dlouholetý šéf Pavel Mencl to není na výkonech kuchyně nijak znát. Pokud tedy opravdu Kastrol opustil.
Pro Kastrol to u nás znamená pevné rozhodnutí pro ANO!