Řeč je o kolekci restaurací nového konceptu Originál pivnice Budvarka pod křídly pivovaru Budějovický Budvar. Překvapují designem, sortimentem i kvalitou kuchyně. Pro příklad si zajděme do Dejvic, jedné ze zavedených hospod řečenou změnou prošlých.
Na několik částí dělená prostora dostala efektní nadčasový design. Překvapivě elegantní pohodlný mobiliář ze světlého dřeva, sebevědomý výčep i atraktivní výzdobu. Veškeré zdobné prvky vycházejí ze všeho okolo piva. Ať ve formě grafiky z korunek závěrů lahví nebo přepravek lahváčů i falešných sloupů stylizovaných do tvaru vysoké pivní sklenice všechno uvozuje hlavní téma, pivo z Budějovic. Navíc se tu pracuje s hodně provokující červenou pro pivovar dominující.
-
-
V tomto prostředí se – ať chcete či ne – ocitáte ve zvláštně podmaňujícím světě. Atmosféra české hospody tu – jakkoliv se opírá o sílu tradice – promlouvá moderním jazykem dneška.
Totéž platí i o kuchyni. Atakují vás kupříkladu opečená klobása s čočkou na kyselo, sázeným vejcem a kyselou okurkou. Trendy české klasiky puncuje kupříkladu filírovaná vepřová panenka s houbovým kubou.
Vše je vychytané do osvědčených chutí, navíc provázené báječnými druhy piv. V posledním čase se mezi nimi úspěšně etabloval hořký ležák 33.
K tomu všemu připočtěte bezvadně fungující obsluhu, která zvládá jak polední tak i večerní až nečekané nářezy hostí a máte výsledek popularity zřejmý. Nový koncept má velice dobrou pozici i v zatím tak nejistých poměrech, které panují. Takže Budvarka Dejvice určitě ANO!