95%
95%
Tagy: mezinárodní
Už čtvrt století představuje jeden z pilířů vrcholové gastronomie. Její rozlet nedokázala utopit ani tisíciletá voda v roce 2002
Malebné místo, elegantní design členěný na několik atraktivních prostor. To nabízí Kampa Park, kde si můžete vychutnat kreace kuchyně Marka Raditsche doprovázené atraktivními nápoji a podpořené espritním přístupem obsluhy. Každá z místností má své osobité kouzlo, působivá je však pro mnohé vnitřní terasa. Těsně nad hladinou Vltavy vyvolává až adrenalinovou představu, že se řeka užuž vlije do vašich bot.
Ať tam či tam, všude můžete volit z netuctové nabídky menu. Vedle výběru z hlavního je možné volit i pětichodové degustační. Dále potom připravuje kuchyně speciální nabídky k různým příležitostem. Menu obědové, vánoční, samozřejmě i silvestrovské. Stálicí se stalo i skrei menu, kdy za polární treskou na Kampu putují i hosté z daleké ciziny.
V současném lístku najdete jak sučasný průřez mezinárodních kuchyní, tak výběr toho nejlepšího z předchozích pětadvaceti let existence restaurace. Mušle svatého Jakuba mohou být jedním z příjemných, překvapujících zahájení. Koprový olej, koprová máslová omáčka, oříšky, květák, sultánky a kapary, to vše tvoří mušlím doprovod. Tahle zdánlivě nespojitelná expanze chutí vychází však vyrovnaně, jednolitě a velice hladce. Zprudka opečené mušle jakkoliv jemný mají výraz, jsou žárem vypointované tak, aby si udržely vedení. Nejsou opečené až tak, aby maso uprostřed ztratilo onen kýžený dotek moře. Kopr je přibližuje našim chuťovým úzům, stejně tak květák, který zde působí kupodivu navýsost elegantně. Oříšky a rozinky jsou aristokratickým zpestřením, kapary provokují životnost sousta. Jakubky tvoří stálou součástí lístku, z mnoha úprav kterými zde prošly, je tato jednou ze zvlášť lákajících. Navíc ke všemu ještě sametová hladkost másla, to vše je řadí mezi velké receptury Kampa Parku. Mimochodem, v hodně podobné varietě byly součástí menu před pěti lety při dvacetinách restaurace.
Chcete-li pokračovat v orientaci na mořskou říši, hitem je tu halibut pošírovaný v olivovém oleji s černými lanýži, křupavou pancettou, bramborovou kaší s francouzskou hořčicí, a zeleninovou pěnou. Spojení delikátního masa s noblesním projevem houby je doprovázeno opět víceméně všedními komponenty, ale v nevšedním provedení. Asi proto je ryba jednou ze stálic nabídky. Stejně tak, jako patrně nejprodávanější chod restaurace vůbec, pepřový steak s glazovanou šalotkou, cuketovými špagetami, křupavým bramborovým koláčkem a koňakovou omáčkou. Není také divu, optimálně zvolené maso, vnímavě upravené, s jednoduchým položkově, nesmírně však bohatým složením a laděním chutí. V současném provedení je na lístku tak deset let, v různých obměnách pak od samého začátku. Je možné, že kuchař, který by ho z menu odstranil na sebe svolá hotové hromobití ze strany milovníků tohoto chodu.
Menu obsahují i řadu novinek, podporovaných současnými trendy. Jejich provedení a chuťová kreativita dávají předpoklad, že i některá z těchto receptur se může stát neodmyslitelnou součástí lístku pro dalších pětadvacet let.
Než se s Kampa Parkem rozloučíte, nezapomeňte na dezert, který rovněž už leta láme rekordy v žádanosti. Jahodové cappuccino s vanilkovou zmrzlinou, vlašskými oříšky, meringuem a lesním ovocem. Jeho vemlouvavá lahodnost vám nedá na restauraci nad vltavskými proudy dlouho zapomenout.