%
%
Tagy: mezinárodní kuchyně nejvyšší třídy
Krevety, humr i kaviár – vysoko nastavená laťka
Že se restart restaurací vyšší třídy daří vyhlášeným podnikům je už evidentní. Přestože vlastně nikdo neví, co přinese budoucnost, v Kampa Parku odstartovali druhou kosmickou rychlostí.
Ono to vlastně takovým překvapením není. Vždy zde byl podíl věrných tuzemských hostů, a ti se v silné sestavě vrátili. Protože vědí. To, že zde znovu najdou mimořádné menu z mimořádných surovin v mimořádném provedení.
Restaurace se tak znova brzy stala cílem mlsných. Snad u všech přitom vládla jistá zvědavost. A sice na to nakolik atraktivní menu se podařilo postavit.
Letošní teplý a malebný podzim k návštěvě přímo vyzýval. Takže hlavně sektory nad hladinou Vltavy – vnější i vnitřní terasa – byly vždy z večera plné. Natěšení po dlouhé odmlce od vzácně lahodného obžerství vykonalo své. Když po krátké chvíli pokochání se a malém aperitivu zjistíte, že vše je jak má být, otevřete menu. I zde je všechno tak, jak jste zvyklí – tedy vy, kdo tu nejste poprvé. Ne, že by menu bylo stejné, to jídla jsou ustrojena jak je tu zvykem z těch nejlepších surovin. O kvalitě jejich provedení nikdy nebylo a ani dnes není pochyb.
Partii skvěle otevřou zprudka opečené mušle svatého Jakuba s květákem, ořechy, rozinkami a koprovým buerre blanc s kapary. Lehké sousto, kdy jemné maso mušlí v chuťové noblese povznesou rozinky a ořechy. Květák zdaleka není „selsky“ hrubý, ale velice lišácky stojí trochu v opozici. Ale jen tak, aby troch přidržel dochuť a ta setrvala na patře co nejdéle. Kopr pak koncovku pohladil, kaparový tón rozšířil spektrum o závan Středomoří.
Lákavou vložkou může být exotikou chutnající šťavnatý mango salát s papájou, rajčaty, okurkou, křupavou šalotkou, kešu ořechy a limetovým Rozvášní pohárky na patře do nejvyšší vnímavosti .
Možná jste posezení nad vychytanou Raditschovou kuchyní postrádali a vzhledem k vyhlášenému jménu restaurace stran přípravy ryb zvolíte mořský chod ještě jednou. Žádná chyba, halibut pošírovaný v olivovém oleji s bramborovo-hořčicovým pyré, lanýžovými perlami, slaninou a zeleninovou pěnou bude jistě výsostnou volbou. Ryba, jemně tknutá přidechem oliv se jen rozpadá, lanýž provoní a umocní projev. Pancetta přidá něco vonícího tuku a zelenina? Ta pečetí finále živoucím dotekem.
Samozřejmě je tu k mání řada receptur, jedna lákavější druhé. Co je přitom zvlášť potěšující, že podnik nešel cestou hledání surovinových alternativ v možná přijatelnějších cenách. Vytrval, a často plný dům dává této volbě za pravdu.
Ještě jedna skutečnost je zvláště milá. Personál, jakoby také natěšený možností znovu pracovat s hostem, dává do svého projevu velký díl srdečnosti a radosti.
Nic jiného než halasné ANO, které pří odchodu znělo v uších se ani nečekalo.