Abych byl správně pochopen, Mlýn je stále na stejné, ne-li vyšší úrovni nabídky a služeb, na jakou jsme si za léta zvykli, jen se na chvíli jakoby ztratil z výseče zájmu. To však v posledním čase už neplatí.
Lístek je tu stále nevšední a atraktivní, a to především díky dvěma skutečnostem. Vlastnímu dovozu toho nejlepšího, co moře dává, navíc v nejvyšší možné čerstvosti. A jistě i znamenitému Karlu Matyášovi v kuchyni. Po celou dobu existence Mlýna připravuje vše v mimořádné kvalitě a věrnosti úprav rybářských krčem země původu.
Nucené přestávky tu využili k určitému redesignu interiéru. Výsledkem je zklidněný, noblesní dojem, jakým dnes působí. Vše ostatní je potom tak, jako dřív. Jak široký sortiment, tak vnímavá příprava vámi zvolených krmí.
Z předkrmů jsou to především mořský salát s chobotnicí nebo slavonský kulen. Mezi polévkami vede istrijská rybí s plody moře. Ze širokého sortimentu ryb je to celá řada druhů v rozmanitých úpravách. Chcete-li poznat co nejvíc, dopřejte si průřez největších taháků na jednom talíři. Čeká na vás mořský vlk, pražma královská, nedostižné jaderské kalamáry, krevety, mušle, chapadlo chobotnice, mangold. To všechno akcentované sépiovým rizotem, vonící mořem, a pro milovníky této kuchyně jedinečným prožitkem.
-
-
Dopřejte si k tomu sklenku – nebo radši lahev svěží loukami vonící Graševiny, která ke všemu tak báječně sedne. A cítíte jako třeba u Zlatka Marinovice ve splitské restauraci Nostromo.
Je také důvod, abyste do Mlýna zašli ještě alespoň jednou. Ke konci roku, kdy nabídka vrcholí meníčkem z istrijských bílých lanýžů.
Nejen za to, že při nemožnosti cestovat vám Mlýn nabízel „malé Chorvatsko“ na Jenerálce, patří restauraci rozhodné ANO. S malou připomínkou, vyvolanou dlouhou přestávkou a nutnou dobou záběhu obsluhujících.