Jde o koncept typicky české pivovarské hospody. Zřídil ji zřídil Pivovar Cvikov jako svoji druhou po sesterské Sladovně přímo v prostorách pivovaru.
Ve středověkém domě U Zídků ze XIV. Století vytvořili architekti zajímavý prostor. Přiznali historický původ, ovšem vnímavě doň vsadili tvář elegantní pivnice současnosti. Mobiliář umístěný mezi původním sloupovím, nevyzývavá obrazová výzdoba a pod klenutým stropem efektně řešené osvětlení. Hned za vchodem pak vítá hosty doširoka rozestoupený výčep s tuším, že šesti druhy cvikovských piv.
-
-
Největším lákadlem bude nejspíš kuchyně. Česká tradice, kterou zde předvádí Jiří Král. Lístek je přehlídkou nejfrekventovanějších receptur české tradice. Ovšem v citlivě aktualizovaných úpravách. Býčí líčka na cvikovské třináctce nebo vepřové koleno pečené na sladu, to je jen její část. Najdete zde ale i krmě zvěřinové nebo efektně uchystanou drůbež.
Kuře na paprice je typickým reprezentantem denních nabídek. Jakkoliv jde o knedlíkovou záležitost, duté na povrchu vroubkované těstoviny odvedly také své. Omáčka zaplnila dutiny a ulpěla na povrchu, sousto tak bylo plné sametové chuti. Když jste maní ťukli nožem o talíř, maso samo odpadlo od kosti, tak bylo kuře měkké. Jídlo vede kuchař obmyslně a tak, aby udržel vaši pozornost do posledního sousta. Není to rána, která by na samém počátku omráčila senzory, naopak. Dojem na patře se rozvíjí postupně, nenápadně, s pozvolným odhalováním kombinace jednotlivých komponent.
-
-
Plac ovládá hbitá servírka, které v poledním nářezu pomáhají jak provozní, tak i výčepní. Tedy pokud ten má čas pustit se klik. Výsledkem je radostná spokojenost hostů.
Pokud je zde něco rušivého, pak možná o čárku dvě větší hluk. Ten ale k pivnici – mimo čas rychlých obědů – vlastně patří.