FOODOLOGY

Restaurace vítají jaro

Rozmanité receptury mají v této neutěšené době pomoci k pozvednutí naší nálady alespoň skrze nevšední zážitek z jídla

Hned dnes, to jest v úterý 23. března, bych se rozhodně zamyslel nad nabídkou Restaurace Na Verandách. Taková „MUSAKA“ – hovězí ragú s lilkem a loupanými rajčaty zapečené s bramborami a sýrem fetta, šťavnatá a překypující chutěmi jak ji ustrojili zde, vás dostane do báječné nálady na celý zbytek dne.

Středa si může být malou generálku na Velikonoce. z nabídky Marka Fichtnera „Jelen domů“.
Třeba krom jiného díky jehněčímu Shepperd’s pie s bramborovou kaší, a sýrem čedar.

25.3. bude velkým magnetem nejspíš špikovaná vepřová pečeně se švestkovou omáčkou a bramborovými plackami, nebo cokoliv z pestré palety nabídky Petra Řepáska v okénku Malostranské besedy.

V pátek už ve znamení víkendu je optimální volbou rodinný box z Vinohradského Parlamentu pro čtyři osoby. Jan Pípal doň tentokrát připravil: 2x silný vývar ze slepic s kořenovou zeleninou, domácími nudlemi, masem a pažitkou, 2x dětskou sekanou pečeni na smetaně se smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a domácím houskovým knedlíkem, 1x játrovku ve skle – pečená játrovka ve skle s vinným želé, podávaná s domácím pečivem, 2x pečenou rolovanou kachnu – vykostěnou, plněnou mletým vepřovým bokem a šunkou od kosti, domácími opečenými bramborovými šiškami, dušeným červeným zelím a křupavou cibulkou a 2x větrník s karamelovým krémem s mandlemi

Když si odmyslíte martyrium s dovozem nebo ještě komplikovanější každodenní osobní dojížďky tam či tam, není zase ten gastronomický program, který restaurace navzdory nepřátelské politice mocných vůbec špatný!

(fotografie ne vždy zobrazují to jídlo, které je uvedeno v textu. Vždy však pochází z kuchyně příslušné restaurace)

23. 3. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie