FOODOLOGY

Proměnlivé The Bistro sází na tapas a mezze

Podnik Jurije Kolesnika nenudí. Na několika málo pokrmech dokazuje, že pestrost je otázkou invence.

Bistrománii podlehl i uvážlivý a zkušený restauratér Jurij Kolesnik. S hlavním šéfkuchařem svých podniků La Veranda a Babiččina zahrada Radkem Davidem se pustil do této sféry pohostinství, dříve alternativního, dnes by se dalo říci hlavního proudu gastronomie. Před nedávnem otevřeli v Londýnské ulici The Bistro. Jaké je?

Trochu jiné než obvykle. Kolesnik měl plán patrně v hlavě už dlouho, jenom nespěchal. Získal zajímavou adresu s členitým dvoupodlažním prostorem, slušnou parcelou na letní terásku ve vnitrobloku a dal se do práce.

Elegantní interiér dává v hlavním porsotoru s barem hostu pocit, jako by se ocitl spíše v restauraci. Není to honosně okázalé, ale ani stroze „bistrózní“. Nenápadný šarm mobiliáře vyvolává dobré pocity. Suterénní část se zcela prosklenou stěnou je prostší, bez přílišných ozdob, jen s několika až naivními obrázky na stěnách. Potom zde máte k dispozici ještě zahradní posezení, znovu jednoduché, ale víc než dostačující.

To hlavní je však jídlo. Dva předkrmy, salát, polévka, čtyři hlavní chody a dezerty. Překvapí však pestrost skladby. Nejde o nijak národnostně specifikovanou kuchyni. Vlastně tu vedle sebe stojí všechna etnika, jejichž gastronomie hýbe světem. Lákavé a stále oblíbenější je sekce Tapas, snack, mezze, vykroužená nabídka s možností pro každého.

Hummus ze zeleného hrášku, pražené lískové ořechy a petrželkový olej, smažený zelený chřest se sezamovým krémem a praženými arašídy nebo pesto z pečené červené řepy, to je jen malá ukázka nabídky. Ta se však týden co týden mění, takže se můžete v miskách nebo na prkénkách potkat s čímsi docela jiným. Pokud se vám tu zalíbí, můžete si být jisti, že vás zdejší sortiment, vstřícný personál a milá atmosféra neunudí za pár týdnů k smrti.

25. 5. 2018

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie