FOODOLOGY

Kampa Park - Pečená treska polární

Polární treska potřetí v Kampa Parku

Potřetí mohou milovníci rybích pochoutek navštívit restauraci Kampa Park a užít si tam vyladěné menu z tresky polární. Ryba migrující severními vodami, jejíž lov je povolen pouze po dobu prvních tří měsíců v roce skýtá totiž mimořádné sousto. Pevné maso není díky životu v ledových podmínkách nijak moc tučné – s výjimkou jater – a pečlivě připraveno nabízí znamenité krmě. Navíc se z ryby těží i jiné její části a menu je tedy překvapivě pestré a chuťově oslovující.

Marek Raditsch se nechal inspirovat v řadě znamenitých norských a švédských restaurací, a spolu s Milanem Sedlákem připravili autentické menu, jehož položky dávají vyniknout kvalitám u nás nepříliš frekventované ryby.

Vedle jater s jarní cibulkou a křupavým chlebem, kdy právě plátek chipsu stáhne přebytek tukového projevu, a cibulka potom dodá masu svěží tah, jistě zaujme krémová polévka z polární tresky s račími ocásky a zeleninou. Jemná s elegantně vykrouženými chutěmi, kde kuchař ozvláštnil – příjemně, nutno říci – její projev patrnými doteky asijských koření. Sousto dostalo další rozměr a polévka oproti loňsku při stejné vydatnosti ožila a v celkovém projevu pocitově „zeštíhlela“.

V celém dalším pokračování gradoval příjemný pocit z obmyslné sestavy menu a jeho vnímavé přípravy. U hlavního chodu, pečené polární tresky s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami, se o rozšíření vjemových mantinelů konzumenta postaral právě elegantní vstup čočky. Spolu s omáčkou protáhl dohru o dlouhé, patru lahodící odcházení vyvážené skrumáže chutí.

Čtyřchodové menu, které určitě stojí za vyzkoušení nabízejí v Kampa Parku za 1350 korun a vychutnat si ho můžete do skončení lovu tresky polární, to je do března.

Webové stránky Kampa Park

Skrei menu Kampa Park 2015

Amuse bouche  –  Játra z tresky polární s jarní cibulkou a křupavým chlebem

Předkrm  – Smažené jazýčky z tresky polární se salátkem z červené řepy a koprovým aioli

Polévka – Krémová polévka z polární tresky s račími ocásky a zeleninou

Hlavní chod – Pečená treska polární s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami

Dezert – Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

 

26. 1. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie