Podzimní Mlýnec v nové režii
králík i daněk, zelí i hrušky: podzim v Mlýnci vytvořil nový šéfkuchař
Jedno pro kuchaře z nejkrásnějších období, podzim, můžete v restauraci Mlýnec přivítat nově. Šéfkuchařskou čepici si po odchodu Marka Šády nasadil Vladimír Vaníček a svou premiéru pojal zajímavým složením menu.
Králičí paštika má efektní složení, výsledek kombinace chutí je příjemná. Hosta připraví na netuctový zážitek. Polévka z bílého zelí pak vyburcuje patro k vysokému nasazení. Natrpklá jak se na takovou variaci sluší rozvášní senzory v očekávání dalšího chodu.
Daňčí hřbet s dýní, zázvorem a švestkou připomene další silnou stránku podzimních receptur české kuchyně – zvěřinu. Čokoládová pěna s hruškou pak je důrazným, silným závěrem.
Jako celek lze Vaníčkovu premiéru mít za vydařenou, v některých detailech by možná stálo menu za zamyšlení. Nebát se koření – to se týká i dezertu, Umocnit jeho projev by dokázala stopová přítomnost vznešeného alkoholu. Ovoci obecně, hruškám potom zvlášť, destilát chutná. Hostu také.
Kdyby lehce zeštíhlela úprava gramáže, bude klient odcházet naplněn, ne však přejeden. Navíc s ničím nezkaleným dojmem z vydařené návštěvy populární restaurace.
Říjen v podání Vladimíra Vaníčka:
– králičí paštika, máslový chléb, makadamový ořech, ostružina, kapusta, kopřiva
– polévka z bílého zelí, kmín, jablko, balsamico, zakysaná smetana, špek
– daňčí hřbet, dýně, zázvor, švestka, koriandr, chilli, kardamon
– čokoládová pěna, vanilka, perník, sečuanská hruška, Williams sorbet