FOODOLOGY

Podzimní Mlýnec v nové režii

králík i daněk, zelí i hrušky: podzim v Mlýnci vytvořil nový šéfkuchař

Jedno pro kuchaře z nejkrásnějších období, podzim, můžete v restauraci Mlýnec přivítat nově. Šéfkuchařskou čepici si po odchodu Marka Šády nasadil Vladimír Vaníček a svou premiéru pojal zajímavým složením menu.
Králičí paštika má efektní složení, výsledek kombinace chutí je příjemná. Hosta připraví na netuctový zážitek. Polévka z bílého zelí pak vyburcuje patro k vysokému nasazení. Natrpklá jak se na takovou variaci sluší rozvášní senzory v očekávání dalšího chodu.
Daňčí hřbet s dýní, zázvorem a švestkou připomene další silnou stránku podzimních receptur české kuchyně – zvěřinu. Čokoládová pěna s hruškou pak je důrazným, silným závěrem.
Jako celek lze Vaníčkovu premiéru mít za vydařenou, v některých detailech by možná stálo menu za zamyšlení. Nebát se koření – to se týká i dezertu, Umocnit jeho projev by dokázala  stopová přítomnost vznešeného alkoholu. Ovoci obecně, hruškám potom zvlášť, destilát chutná. Hostu také.
Kdyby lehce zeštíhlela úprava gramáže, bude klient odcházet naplněn, ne však přejeden. Navíc s ničím nezkaleným dojmem z vydařené návštěvy populární restaurace.
Říjen v podání Vladimíra Vaníčka:
– králičí paštika, máslový chléb, makadamový ořech, ostružina, kapusta, kopřiva
– polévka z bílého zelí, kmín, jablko, balsamico, zakysaná smetana, špek
– daňčí hřbet, dýně, zázvor, švestka, koriandr, chilli, kardamon
– čokoládová pěna, vanilka, perník, sečuanská hruška, Williams sorbet

14. 10. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie