FOODOLOGY

Plzeňský ležák a Zlatý tygr – sto padesát let spolu

Prvního prosince 2014 dostala pražská pivnice U Zlatého Tygra krásný dárek k 150 letům své existence. Za podpory společnosti Plzeňský Prazdroj vydalo nakladatelství Sanch knihu Lukáše Berného Kde pijí múzy. Jde o první díl uvažované edice Za kumštem po lokálech.

Mezi slavnými štamgasty je v knize vedle Bohumila Hrabala, hosta z nejvýznamnějších, jehož sté výročí narození si letos připomínáme, zmíněn krom jiných i Josef Kajetán Tyl. Není to ale kniha jen o významných hostech z uměleckých kruhů. Připomíná i poctivé hostinské řemeslo a mnoho těch, kteří se svou prací na druhé straně výčepního pultu podíleli na tom, že se ona místa stala a zůstávají součástí kulturního dědictví národa.

Publikace dále obsahuje řadu fotografií a historických dokumentů, jimiž dokazuje význam této věhlasné pivnice. A do značné míry vysvětluje nezastupitelnost a jedinečnost Zlatého tygra coby reprezentanta typické české pivní kultury tak, jak je dnes k vidění už jen na velice málo místech.

 

5. 12. 2014

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice