FOODOLOGY

Plzeňský ležák a Zlatý tygr – sto padesát let spolu

Prvního prosince 2014 dostala pražská pivnice U Zlatého Tygra krásný dárek k 150 letům své existence. Za podpory společnosti Plzeňský Prazdroj vydalo nakladatelství Sanch knihu Lukáše Berného Kde pijí múzy. Jde o první díl uvažované edice Za kumštem po lokálech.

Mezi slavnými štamgasty je v knize vedle Bohumila Hrabala, hosta z nejvýznamnějších, jehož sté výročí narození si letos připomínáme, zmíněn krom jiných i Josef Kajetán Tyl. Není to ale kniha jen o významných hostech z uměleckých kruhů. Připomíná i poctivé hostinské řemeslo a mnoho těch, kteří se svou prací na druhé straně výčepního pultu podíleli na tom, že se ona místa stala a zůstávají součástí kulturního dědictví národa.

Publikace dále obsahuje řadu fotografií a historických dokumentů, jimiž dokazuje význam této věhlasné pivnice. A do značné míry vysvětluje nezastupitelnost a jedinečnost Zlatého tygra coby reprezentanta typické české pivní kultury tak, jak je dnes k vidění už jen na velice málo místech.

 

5. 12. 2014

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie