FOODOLOGY

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Jaro dosáhlo i do restaurace Triton v podzemí hotelu Adria a inspirovalo šéfkuchaře Tomáše Horáka k pestrému Velikonočnímu menu.
Už úvod, úhoř na dva způsoby s rozmáchlým doprovodem, korunovaným želé z u nás nepříliš známého pomerančového likéru, otevře stavidla vašich chutí naplno. Přes všechny další chody vás bude provázet právě ona přečetná účast použitých vstupů. Pestré kreace na talířích dávají možnost potěšit se i zrakem. Jakoby se Horák inspiroval zdobným, filigránsky vyvedeným antickým příběhem na zdech sálu. Jakkoliv se od používání širokého spektra surovin ustupuje, tvrdošíjně na nich lpí. A sestavy krmí mu povedeně ladí.
Z Tritonu se stává další článek na řetězci restaurací s vysokou kuchyní, nenechte si proto Velikonoční, nebo další vymazlená meníčka – L’Atelier Gourmet Menu, České Modern Art menu či Candlelight menu – ujít. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jsme ale pár dní před Velikonocemi, nahlédněme tedy, co Tomáš Horák připravil právě pro tyto svátky:

Amouse bouche
– úhoř na dva způsoby/uzená šlehačka/okurka/ hruška-vanilka/petrželka/šafrán/Bauchant Orange želé
Ryzlink Vlašský – pozdní sběr, Mikros vín, Mikulov (0,1l)
– červená řepa / Kozí sýr / Cassis / Cr?me fraiche / Bylinky / Krutóny
– pomalu pečená perlička se špekovým obalem, dýňové pyré, Cassis jus, plněný smrž, hrášek, zelený chřest
Frankovka Rosé – kabinet, Vinařství Mádlová, Velké Bílovice (0,1l)
– lemon – Yuzu Tarte / Mango / Tahiti Vanille / Citrónový chips
Pálava – výběr z hroznů, Vinařství Lechovice, Znojemská podoblast (0,5 dl)

16. 4. 2019

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie