FOODOLOGY

Opravdu „vysoká“ gastronomie. Večeře nad Riegrovými sady

Od 6. do 16. září bude šéfkuchař Dalibor Navrátil servírovat menu 50 metrů nad zemí v rámci projektu Dinner in the Sky.

Po jedenáct zářijových dní bude nad Riegrovými sady k vidění působivá atrakce. Plošina, na níž se v padesáti metrech nad zemí budou podávat – vedle již tradiční večeře – také pozdní snídaně, obědy, nebo jen vybrané drinky. Vždy dvaadvacet hostů tak bude moci užívat dobrého jídla, kořeněného chvějivým pocitem z padesátimetrové hloubky pod nohama.

Mezi jednotlivými sousty můžete přehlížet Prahu v okruhu 360 stupňů. Přípravy menu se ujal Dalibor Navrátil, kterého není třeba příliš představovat. Jeho renomé je zárukou, že telecí entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě nebo risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami šiitake a červenou řepou nezklamou ani náročnější labužníky. K mání bude i hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největším hitem však patrně bude mille-feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.

3. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice