Opravdu „vysoká“ gastronomie. Večeře nad Riegrovými sady
Od 6. do 16. září bude šéfkuchař Dalibor Navrátil servírovat menu 50 metrů nad zemí v rámci projektu Dinner in the Sky.
Po jedenáct zářijových dní bude nad Riegrovými sady k vidění působivá atrakce. Plošina, na níž se v padesáti metrech nad zemí budou podávat – vedle již tradiční večeře – také pozdní snídaně, obědy, nebo jen vybrané drinky. Vždy dvaadvacet hostů tak bude moci užívat dobrého jídla, kořeněného chvějivým pocitem z padesátimetrové hloubky pod nohama.
Mezi jednotlivými sousty můžete přehlížet Prahu v okruhu 360 stupňů. Přípravy menu se ujal Dalibor Navrátil, kterého není třeba příliš představovat. Jeho renomé je zárukou, že telecí entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě nebo risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami šiitake a červenou řepou nezklamou ani náročnější labužníky. K mání bude i hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největším hitem však patrně bude mille-feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.
- Dinner in the Sky
- Dinner in the Sky
- Dalibor Navrátil
- Dinner in the Sky