FOODOLOGY

Opilé zmrzliny na Národní: s proseccem, campari i Bailey‘s

Zmrzlinový salon Crème de la Crème v centru Prahy nabízí šestici alkoholických zmrzlin a další více než tři desítky nealkoholických.

Zmrzlináři se předhánějí, jak a čím nás překvapit, kterak umocnit zážitek z chladivého potěšení. Obzvlášť agilní je na poli novinek Jan Hochsteiger, známý jako pan Zmrzlinka. V Gelato Cafe v Husově, nově pak také v noblesním Zmrzlinovém salonu Crème de la Crème na Národní třídě v Praze nabízí na čtyři desítky druhů zmrzlin, od smetanových přes sorbety až po veganské zmrzliny či bez cukru.

Pro toto léto Hochsteiger připravil speciální edici zmrzlin a sorbetů na bázi alkoholu. Alkohol coby nositel lahodných chutí dokáže Hochsteigerovy kreace vypointovat. Zmrzlina či sorbet s necelým jedním objemovým procentem alkoholu jako by vás po požití držely pár centimetrů nad zemí v příjemné, sluncem prozářené euforii.

ČTĚTE TAKÉ: Sicilský zmrlinář na letné umí divy

Půltucet zmrzlin a sorbetů s vůní a chuťovým dotekem alkoholu se stává stále hledanější atrakcí. Kdo preferuje lehce nahořklé aperitivní příchutě, zvolí campari s krvavým pomerančem, milovníci mírně nakyslých tónů si patrně oblíbí prosecco s broskví. Přímo mazlivá je kombinace smetanové zmrzliny a likéru Bailey‘s, až trochu fajnšmekrovské jsou pak variace s fortifikovanými víny marsalou či malagou.

Objem piva v jedné zmrzlině je zhruba stejný jako v nealkoholickém pivu, takže přivodit si zmrzlinou kocovinu by byl gargantuovský výkon. Nevím, kolik porcí byste museli pro takový pocit spořádat, ale jistě to není ve vašich silách.

16. 8. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie