Opilé zmrzliny na Národní: s proseccem, campari i Bailey‘s
Zmrzlinový salon Crème de la Crème v centru Prahy nabízí šestici alkoholických zmrzlin a další více než tři desítky nealkoholických.
Zmrzlináři se předhánějí, jak a čím nás překvapit, kterak umocnit zážitek z chladivého potěšení. Obzvlášť agilní je na poli novinek Jan Hochsteiger, známý jako pan Zmrzlinka. V Gelato Cafe v Husově, nově pak také v noblesním Zmrzlinovém salonu Crème de la Crème na Národní třídě v Praze nabízí na čtyři desítky druhů zmrzlin, od smetanových přes sorbety až po veganské zmrzliny či bez cukru.
Pro toto léto Hochsteiger připravil speciální edici zmrzlin a sorbetů na bázi alkoholu. Alkohol coby nositel lahodných chutí dokáže Hochsteigerovy kreace vypointovat. Zmrzlina či sorbet s necelým jedním objemovým procentem alkoholu jako by vás po požití držely pár centimetrů nad zemí v příjemné, sluncem prozářené euforii.
ČTĚTE TAKÉ: Sicilský zmrlinář na letné umí divy
Půltucet zmrzlin a sorbetů s vůní a chuťovým dotekem alkoholu se stává stále hledanější atrakcí. Kdo preferuje lehce nahořklé aperitivní příchutě, zvolí campari s krvavým pomerančem, milovníci mírně nakyslých tónů si patrně oblíbí prosecco s broskví. Přímo mazlivá je kombinace smetanové zmrzliny a likéru Bailey‘s, až trochu fajnšmekrovské jsou pak variace s fortifikovanými víny marsalou či malagou.
Objem piva v jedné zmrzlině je zhruba stejný jako v nealkoholickém pivu, takže přivodit si zmrzlinou kocovinu by byl gargantuovský výkon. Nevím, kolik porcí byste museli pro takový pocit spořádat, ale jistě to není ve vašich silách.
- Zmrzlinový salon Crème de la Crème
- Zmrzlinový salon Crème de la Crème
- Zmrzlinový salon Crème de la Crème
- Zmrzlinový salon Crème de la Crème