FOODOLOGY

Luca Norcia

Oliva dostala nový impulz: italského šéfkuchaře

Pražská rodinná restaurace představila jarní menu, které má na svědomí Ital Luca Norcia.

Restaurace Oliva žije v pražském Podskalí klidným životem. Vybudovala si pověst příjemného místa s přátelskou atmosférou, milou obsluhou a nadstandardní kuchyní. Časy se ale mění a mají jméno Luca Norcia.

Italský šéfkuchař má za sebou bohatou praxi v Paříži či Madridu. Velký důraz klade vedle chuťové skladby a vybalancování také na prezentaci jídel. Jeho premiérové menu má lehkost a nepřehlédnutelný punc Středomoří. Chobotnice s jahodami, rajčaty, saturejkou a taboulehem s jáhly a quinoou nebo pečená ryba s mořskými plody v alobalu „Cartoccio“ se zeleninou a topinkami dokážou okouzlit po pár soustech. Nezmýlíte se ani u sépiového rizota s krevetami, mandlemi a citrusovou vůní s chipsy z „guanciale“.

20. 4. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice