FOODOLOGY

Luca Norcia

Oliva dostala nový impulz: italského šéfkuchaře

Pražská rodinná restaurace představila jarní menu, které má na svědomí Ital Luca Norcia.

Restaurace Oliva žije v pražském Podskalí klidným životem. Vybudovala si pověst příjemného místa s přátelskou atmosférou, milou obsluhou a nadstandardní kuchyní. Časy se ale mění a mají jméno Luca Norcia.

Italský šéfkuchař má za sebou bohatou praxi v Paříži či Madridu. Velký důraz klade vedle chuťové skladby a vybalancování také na prezentaci jídel. Jeho premiérové menu má lehkost a nepřehlédnutelný punc Středomoří. Chobotnice s jahodami, rajčaty, saturejkou a taboulehem s jáhly a quinoou nebo pečená ryba s mořskými plody v alobalu „Cartoccio“ se zeleninou a topinkami dokážou okouzlit po pár soustech. Nezmýlíte se ani u sépiového rizota s krevetami, mandlemi a citrusovou vůní s chipsy z „guanciale“.

20. 4. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Zatím poslední Legenda výčepních je od Pinkasů

Bylo jich třináct. Jeden z nich však už bohužel odešel čepovat do nebeské hospody

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu