Oliva dostala nový impulz: italského šéfkuchaře
Pražská rodinná restaurace představila jarní menu, které má na svědomí Ital Luca Norcia.
Restaurace Oliva žije v pražském Podskalí klidným životem. Vybudovala si pověst příjemného místa s přátelskou atmosférou, milou obsluhou a nadstandardní kuchyní. Časy se ale mění a mají jméno Luca Norcia.
Italský šéfkuchař má za sebou bohatou praxi v Paříži či Madridu. Velký důraz klade vedle chuťové skladby a vybalancování také na prezentaci jídel. Jeho premiérové menu má lehkost a nepřehlédnutelný punc Středomoří. Chobotnice s jahodami, rajčaty, saturejkou a taboulehem s jáhly a quinoou nebo pečená ryba s mořskými plody v alobalu „Cartoccio“ se zeleninou a topinkami dokážou okouzlit po pár soustech. Nezmýlíte se ani u sépiového rizota s krevetami, mandlemi a citrusovou vůní s chipsy z „guanciale“.
- Luca Norcia
- Tapas (Oliva)
- Risotto (Oliva)