FOODOLOGY

Lehce zauzený jelení tatarák s brusinkami, červenou řepou, křepelčím vajíčkem a aioli z pečeného česneku (3)

Odvážná fúze v Kampa Parku. Jelení tatarák ve vonném dýmu i mořský ďas

Slibné podzimní a zimní menu potvrzuje stoupající úroveň kuchyně Kampa Parku.

Šéfkuchaři Marek Raditsch a Milan Sedlák připravili v Kampa Parku menu ozvláštněné východně motivovanými variacemi. V průběhu podzimu a zimy se hosté mohou těšit na zajímavá setkání asijské a české regionální kuchyně.

V duchu dnešních trendů razí kuchaři cestu jednoduchého, šetrného zpracování surovin, které zdůrazňuje jejich autentický projev a nechává ho plně zaznít ve skladbě pokrmu. V nabídce předkrmů tak vedle sebe stojí například tuňák s koriandrem, jablečným relishem a dresinkem postaveným na bázi lanýže a východoasijských citrusů yuzu a jelení tatarák lehce uzený za studena doprovázený omáčkou aioli z pečeného česneku s křepelčím vejcem, pečenou červenou řepou, brusinkami a chlebovými krutony.

Menu je díky tomu možné odstartovat třeba zmíněnou položkou vycházející z české tradice, kdy se tatarák pod skleněným příklopem skrývá v mlžném oparu vonného dýmu. Nebo se rozhodnout pro gastronomické okénko do asijských chutí.

Zvláště propracovaně působí pečený mořský ďas s houbami šimedži, sezamovým pepřem, kousky vodnice, pečeným pórkem a s hovězím demi glace, který má potenciál stát se hitem mezi hlavními chody. Dotek domácí kuchyně obstarává právě „demíčko“, které v kombinaci s pevným masem ryby nabízí dosud nepoznanou souhru chutí.

 

20. 10. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie