FOODOLOGY

V roce 2011 převzal s velkým nadšením zlaté medaile v budově londýnské Guildhall, City of London starší obchodní sládek pivovaru Plzeňský Prazdroj Václav Berka.

Odborníkům nejvíc chutná Birell

Zlato a stříbro v kategorii nealkoholických piv získalo na prestižní mezinárodní soutěži The International Brewing Awards ve Velké Británii nealko pivo Birell.

První místo obsadila polotmavá varianta Birellu, druhou příčku pak Birell Světlý. Kouzlo Birellu, který uchvátil porotce, spočívá ve využití speciálních pivovarských kvasinek, které produkují minimum alkoholu. Jsou zcela jiné než ty, které se používa­jí k výrobě ostatních značek.

Britská pivní soutěž je nejstarší na světě, ceny uděluje od roku 1886. Ocenění má o to větší váhu, když si vezmeme, že do letošního ročníku The International Brewing Awards přihlásily pivovary z 50 zemí světa 841 různých piv. Ta posuzovalo 36 pivovarských odborníků ze 16 zemí šesti kontinentů, kteří se musí shodnout vždy na tom nejlepším. To znamená, že v každé z 10 hlavních kategorií je udělena pouze jedna zlatá, jedna stříbrná a jedna bronzová medaile.

Vpravdě mimořádná ocenění míří do společnosti Pilsner Urquell po čtyřech letech podruhé. V roce 2011 získal ve své kategorii – do 1,1 % ABV zlato Birell světlý. O druhé se tehdy postaral ve třídě o objemu alkoholu 5,8 – 6,9 % jiný znamenitý produkt společnosti, speciál Master Zlatý 15o.

28. 2. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie