FOODOLOGY

Spices

Nové menu ve Spices: více koření a autentičtější chutě

Šéfkuchař Stephen Senewiratne se vrátil do hotelu Mandarin Oriental a v tamní restauraci předvádí, jak se vaří v Asii.

Návrat Stephena Senewiratneho do kuchyně restaurace Spices hotelu Mandarin Oriental v Praze se byl očekávanou událostí. „Povede se mu comeback, kterým potvrdí své kvality?“ ptali se mnozí. Šlo spíš ale o řečnické otázky.

Se svými sous-chefy Michalem Horváthem a Filipem Kočím postavil Stephen menu, které vykazuje několik pozoruhodností. Zahrnuje několik sekcí od malých jídel přes polévky až k pokrmům připravovaným na woku či na páře, přičemž v každé se objevuje prvek – svým způsobem poněkud riskantní – kterým šéfkuchař přibližuje své kreace stále větší autenticitě. U vědomí toho, že zřejmě už přišel čas oprostit se od poevropšťování původních receptur, povolil uzdu kořením.

To, co má být ostré, opravdu pálí jako ďábel, kyselé je kyselé, až vám někdy možná zatrne. Ale není třeba se bát, kořenění je sice vytaženo na samu hranici žádoucí intenzity, nikdy ji však v rámci asijských kuchyní nepřekročí.

Tento přístup umožňuje našinci odkrýt pravé kouzlo Asie, kde jsou intenzivní chutě úžasně provázané a optimálně se řadí za sebou. Senewiratne a jeho tým tak úžeji propojili produkty kuchyně s názvem restaurace – Spices a stojí to věru za to.

Menší porce a styl přípravy navíc umožňují vyzkoušet více různých pokrmů během jedné návštěvy. Co tedy můžete v současnosti ve Spices okusit? Třeba kombinaci, která může vypadat takto:
– salát z hovězího žebra s žakií neboli chlebovníkem a citrónovou trávou
– kuřecí kari ramen s vaječnými nudlemi, kokosovým mlékem a bylinkami
– rendang z dušeného hovězího masa s kokosem, kurkumou, chilli a rýží
– halibut na páře se zázvorem, česnekem, koriandrem a rýží

Když si pak jako finále dopřejete několik kopečků sorbetů z exotického ovoce, večer se přemění ve znamenitý prožitek.

11. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům