Nové menu v Mlýnci: sumec s ředkvičkami, jehně na pěšenici
Jak je již tradicí, velikonoční menu je v Mlýnci k mání po celý duben, kdybyste měli smůlu na rezervaci.
V novém kabátě přivítala jaro restaurace Mlýnec. Základem je působivý interiér, kde vedle zelené stěny přitahuje pohled dění v kuchyni se širokým otevřeným oknem. Stejně atraktivní je i velikonoční menu.
O tom, že invence Marka Šády je patrně nevyčerpatelná, svědčí i skladba krmí. Třeba takové jehněčí. Mladé maso obklopil šéfkuchař medvědím a černým česnekem, pšenicí a řepou. Tím dosáhl na výsledek efektní, dobře vyladěné kombinace českých chutí. Můžeme možná postrádat nádivku, mám ale za to, že se česneky v kombinaci se řepou postarají o nevšední, pikantní a mladistvou chuť.
Bezesporu se bude zájem hostů točit okolo sumce pečeného na másle s bramborovým risottem, sezónními houbami, řeřichou a ředkvičkami. Ozřejmuje totiž důvod, proč by sladkovodní ryby měly prorazit do nabídek početněji, jak co do druhů, tak úprav.
Stále více pozornosti na sebe strhávají také lahodné kreace cukrářky Františky. Zapečený mazanec s rumem, hruškami a rozinkami je netradiční, lišácky pojednanou varietou na toto velikonoční pečivo.
Jak je již tradicí, menu je tu k mání po celý duben, kdyby vám to o Velikonocích nevyšlo nebo jste měli smůlu na rezervaci, což se zde děje dost často.
Velikonoční menu:
vepřová paštika, foie gras, pečená cibule, růžičková kapusta, bulgur
na másle pečený sumec, bramborové risotto, sezónní houby, hnědé máslo, řeřicha, ředkvičky
jehněčí kýta, medvědí a černý česnek, pšenice, řepa, jus
zapečený mazanec, hrušky, rum, rozinky