Kalina cuisine & vins má nové menu: smrže i snový dezert
S každým dalším novým jídelním lístkem Miroslav Kalina profesně o kousek vyroste. Na tom posledním v restaurantu Kalina cuisine & vins se ukazuje jako mimořádný ladič chutí. Vystavěl totiž kompozice, které složením a provedením osloví i zkušené gurmety, které hned tak něco nepřekvapí. Nepřehlédnutelnou roli v něm hraje smrž, chřest stejně jako jehněčí, selečí či telecí maso.
Mezi předkrmy zaujme salát z avokáda, merlíku čilského čili quinoy, ředkviček a fazolek fava s mladými salátovými listy, který na úvod osvěží a probudí chutě. Elegantní je Kalinův bisque s humrem a estragonovými nočky, chuťově vyladěný do jemnosti až dámské, která je v případě „vyvařených skeletů“ nevídaná. Typická nahořklost polévky ustupuje do pozadí, aby se prosadila jemnost humřího masa, doladěná estragonovým štychem taštiček.
Z hlavních položek nového menu Kalina cuisine & vins může zaujmout pečené jehněčí karé s fazolovým ragú a rovněž jehněčí klobásou merguez, pro milovníky ryb se nabízí pošírovaný candát se zeleninovým pot-au-feu. Ať už si ale z umění Miroslava Kaliny vyberete cokoli, určitě nevynechejte vanilkový krém se sorbetem a filátky krvavých pomerančů, to vše zakleté v čokoládové kouli. Tu před vámi totiž kuchař rozpustí flambováním likérem Cointreau.