FOODOLOGY

Bryndza

Nové Bistrot 104 na Vinohradech vsadilo na modernu

Kuchyni nové restaurace vede Pavol Pavlík, bývalý šéf kuchyně Le terroir

Když v únoru zavřel před rekonstrukcí restaurant Le terroir, bylo zřejmé, že šéfkuchař Pavol Pavlík se už nevrátí. Nikdo ale nevěděl, kam přestoupí. Nedávno se vše vyjasnilo. V nově otevřeném Bistrot 104 v areálu někdejšího vinohradského pivovaru se v moderní, dopředu otevřené kuchyni objevil.

Není tam z restaurace Le terroir sám. Vedle něho v kuchyni účinkují i Tereza Jeřábková a Martin Fišer. Druhá porce lidí z Jilské se míhá na place.

Ono se o přestup jako takový ani nejedná, jde o přeskupení sil v rámci téže společnosti. Pavlík už neměl příliš motivace pro francouzskou školu a chtěl zkusit něco z nových trendů. Proto se objevil v Bistrot 104, kde dostal možnost právě témata, která dnes hýbou světovou kuchyní, vyzkoušet.

Bistrot 104 zdobí odvážné kombinace, dokonalé zvládnutí surovin v různých texturách, patrné vlivy české i slovenské kuchyně. Pěkná prezentace, efektní mobiliář z ušlechtilých dřevin, nadšená obsluha. Pánové i slečna shodili upjaté mundúry a navlékli kostkované košile. Na hony daleko je vidět, jak je nový styl těší. K tomu přidejte některé výtvory z dílny Pavlík & company a máte o neotřelý prožitek z příjemného prostředí s dobrými jídly postaráno.

Obědové menu si můžete vyskládat z devíti možností a večerní ze čtrnácti chodů. Variantou je dále osmichodová degustačka. Podnik se rozjíždí ve svižném tempu, počet spokojených hostí roste. Jsou jen tři věci, se kterými si neumím porozumět. Překapávaná káva, vína z kolekce Living Wines, hlavně pak určení konceptu bistra.

16. 3. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie