Nové Bistrot 104 na Vinohradech vsadilo na modernu
Kuchyni nové restaurace vede Pavol Pavlík, bývalý šéf kuchyně Le terroir
Když v únoru zavřel před rekonstrukcí restaurant Le terroir, bylo zřejmé, že šéfkuchař Pavol Pavlík se už nevrátí. Nikdo ale nevěděl, kam přestoupí. Nedávno se vše vyjasnilo. V nově otevřeném Bistrot 104 v areálu někdejšího vinohradského pivovaru se v moderní, dopředu otevřené kuchyni objevil.
Není tam z restaurace Le terroir sám. Vedle něho v kuchyni účinkují i Tereza Jeřábková a Martin Fišer. Druhá porce lidí z Jilské se míhá na place.
Ono se o přestup jako takový ani nejedná, jde o přeskupení sil v rámci téže společnosti. Pavlík už neměl příliš motivace pro francouzskou školu a chtěl zkusit něco z nových trendů. Proto se objevil v Bistrot 104, kde dostal možnost právě témata, která dnes hýbou světovou kuchyní, vyzkoušet.
Bistrot 104 zdobí odvážné kombinace, dokonalé zvládnutí surovin v různých texturách, patrné vlivy české i slovenské kuchyně. Pěkná prezentace, efektní mobiliář z ušlechtilých dřevin, nadšená obsluha. Pánové i slečna shodili upjaté mundúry a navlékli kostkované košile. Na hony daleko je vidět, jak je nový styl těší. K tomu přidejte některé výtvory z dílny Pavlík & company a máte o neotřelý prožitek z příjemného prostředí s dobrými jídly postaráno.
Obědové menu si můžete vyskládat z devíti možností a večerní ze čtrnácti chodů. Variantou je dále osmichodová degustačka. Podnik se rozjíždí ve svižném tempu, počet spokojených hostí roste. Jsou jen tři věci, se kterými si neumím porozumět. Překapávaná káva, vína z kolekce Living Wines, hlavně pak určení konceptu bistra.
- Bryndza
- Mušle svatého Jakuba
- Telecí jazyk
- Muflon