FOODOLOGY

XL Restaurant Grill & Bar

Nová restaurace na Jižním Městě: XL Restaurant Grill & Bar

Na pražském Chodově se otevřela nová restaurace zasvěcená plzeňskému pivu, XL Restaurant Grill & Bar

V místech, kde se původní vilová zástavba Chodova setkává s jihoměstským sídlištěm, vyrostla budova potvrzující kvalitativní rozvoj novodobé tuzemské pivní kultury. Interiér XL Restaurant Grill & Bar, kterému od samého počátku stavby bylo souzeno být restaurací, v sobě soustřeďuje všechny prvky současného designu třetího milénia. Dřevo, kov a spousta světla díky vysokánským oknům, to jsou prvky modelující atmosféru ambiciózního podniku. Efektní ochozy tvořící patro dojem interiéru umocňují a dodávají mu vzhled vpravdě honosného dómu.

Hlavním tématem je zde ovšem gastronomie, přičemž XL Restaurant Grill & Bar není obyčejnou restaurací. Magnetem je pochopitelně znamenitě ošetřené tankové pivo z portfolia Plzeňského Prazdroje, které je starostí výčepního Jakuba Částky. Už při vstupu hosty nicméně ovane vůně masa linoucí se z otevřeného grilu s živým ohněm.

O uspokojení dalších chutí hostů se stará šéfkuchař Lukáš Korvas, který velí dopředu otevřené kuchyni. Návštěvníci podniku však mají možnost posedět u baru se zajímavou nabídkou míchaných nápojů a poměrně širokou vinotékou.

Poté, co počátkem ledna ukončil XL Restaurant Grill & Bar záběhový provoz, vstoupil naostro do boje o hosty. Nyní je na řadě ještě drobné doladění jídel, jejichž úroveň by se měla při běžném provozu ustálit, a z restaurantu se stane plnohodnotná adresa s obsažnou nabídkou. Adresa, která by mohla časem i přesáhnout hranice této městské čtvrti.

Foto: Richard Dvořák

16. 1. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice