Nová pražská restaurace: Mikrofarma plná burgerů, sádla a škvarků
Farmářské řeznictví a bistro Mikrofarma se koncem února zjevilo na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Po dvou brněnských pobočkách expanduje úspěšný koncept do Prahy.
Komorní podnik lišácky využil lokace na místě, které má farmářskou tradici díky trhům, jež tam probíhají. Poprvé o sobě dal vědět při festivalu Prague Wine Week 2017, když poodhalil část svého zaměření – cíleně párovat chutná jídla s dobrými a lepšími víny.
Nabízet kvalitní jídlo s čitelným původem, to je hlavní krédo zakladatelů Mikkrofarmy. Maso vybírají u osvědčených chovatelů, kteří navíc praktikují šetrnou porážku. Maso netknutné stresem nechávají až šest týdnů zrát procesem suchého zrání ve vlastních zrárnách.
Vedle vyzrálého hovězího nabízejí bio jehněčí z Bílých Karpat, farmářské vepřové či kuřata z volného chovu. V sortimentu mají také zvěřinu, perličky či králíky. Sami produkují i „čisté“ uzeniny, k mání jsou zde dětské výrobky nebo třeba bezlepkové klobásky.
Pokud si v Mikrofarmě dáte steak, dostanete k němu i takzvanou steak card s QR kódem. Jeho naskenováním získáte podrobné informace o konkrétním zvířeti, z něhož maso pochází. Ze které bylo farmy, o jaké plemeno jde, stáří v době porážky, skladba krmení a délka zracího procesu masa.
Martin Kuncek a Alan Munteanu, autoři konceptu, mají možná oproti jiným o něco lehčí pozici. Oba jsou lékaři, což vás může zbavit pochyb v případě ne zrovna dietních, ale v případě Mikrofarmy lahodných dobrot. Třeba tamní sádlo nebo vzácně chutné škvarky musíte ochutnat, protože – podávány rukou lékaře – měly by být vlastně lékem.
- Mikrofarma v Praze
- Mikrofarma v Praze
- Mikrofarma v Praze
- Mikrofarma v Praze