FOODOLOGY

MG restaurace (Mladá Boleslav)

Nová MG restaurace se otevřela nedaleko Mladé Boleslavi. Vaří v ní Grusz

Prosvětlený podnik u letiště aeroklubu nabízí vytříbenou středomořskou kuchyni, která je bývalému šéfkuchaři pražské restaurace Aromi vlastní.

Letiště Aeroklubu Mladá Boleslav není právě adresou, kde byste ještě donedávna hledali vysokou gastronomii. Počátkem listopadu však v tamních prostorách otevřel nový stylový podnik někdejší šéfkuchař restaurací Aromi či Rocco Forte v hotelu Augustine Miroslav Grusz.

Z MG restaurace lze prosklenými stěnami pozorovat provoz na malém letišti a zároveň ocenit, kam se posunulo Gruszovo kuchařské umění. Stejně jako ve svých minulých působištích sází hlavně na kuchyni Středomoří, kterou však prokládá recepturami rozvíjejícími moderní českou kuchyni.

Na jedné straně tak Grusz nabízí zadělávané telecí dršťky s cizrnou, burratu z českého kravského mléka s rajčaty datterino a bazalkou anebo gnocchi s králičím ragú, brokolicí a fondue ze sýra taleggio. Na druhé straně je k mání vývar z perličky s hráškem a mrkví či velezajímavý pečený hřbet z jelena s makovým nákypem, švestkovou omáčkou a salátem z řapíkatého celeru. Na menu nechybějí ani nápaditě upravené ryby, jako grilovaný sumec s fazolemi cannellini, brokolicí a jeruzalémskými artyčoky.

Gruszův vnímavý přístup k tvorbě vlastních receptů se odráží i v pečlivém výběru surovin a precizní přípravě pokrmů. Když si navíc vyberete den, kdy se na letišti konají akrobatické závody, nebo si po obědě v MG restauraci zajdete do letos otevřeného leteckého muzea Metoděje Vlacha, bude vám zajímavý kulinářský počin u Mladé Boleslavi rázem dávat smysl ještě víc.

Profesní příběh Miroslava Grusze čtěte zde

11. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie