FOODOLOGY

Noc mlsných na Proseku

Po roce je zde znova pozvánka do restaurace Prosecco na Lobster Night. Tradiční gurmánský zážitek se koná jednou do roka a letos to bude od 14. do 16. ledna. Všechny pokrmy – kromě polévky – budou připravovány z celého nebo živého humra Chix.

Noc humrů má mezi labužníky stále větší ohlas. Nejlepším důkazem je fakt, že se letos uskuteční již v páté repríze. Ti, kteří humry dosud neokusili, mohou buď v celém menu, nebo jednotlivých položkách nabídky objevit lahodnost jejich masa. Však také hosté zkonzumují okolo metráku tohoto patrně nejlahodnějšího z korýšů. Zkušení gourmeti si na kreacích Dušana Jakubce ověří, že v kuchyni je dodnes králem. Vybroušené receptury v dokonalé úpravě dávají všem možnost užít si v jednom čase na jednom místě jedinečný exkurz do světa velké gastronomie. Ta díky podobným akcím, navzdory ataku nejrůznějších „gurmánských experimentátorů“, má stále více příznivců.

 Menu:

v citrusové várce vařená polovina humra na salátu z listů, manga, okurky a máty s balsamico želé a praženými slunečnicovými semínky

našlehaný humrový bisque s koňakem, kousky humra a domácími grissini

domácí tagliatelle nero s polovinou sotýrovaného humra se sušenými rajčaty, bazalkou a pěnou z humřího bisque

v másle pomalu konfitovaná polovina humra s bramborovými lívanečky, lanýžovým mascarpone a krémem z řeřichy potoční

kávovo kardamomové créme brulée Petit Fours

 Vyladěné menu pořídíte za 1390 korun na osobu

11. 1. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice