FOODOLOGY

Noc mlsných na Proseku

Po roce je zde znova pozvánka do restaurace Prosecco na Lobster Night. Tradiční gurmánský zážitek se koná jednou do roka a letos to bude od 14. do 16. ledna. Všechny pokrmy – kromě polévky – budou připravovány z celého nebo živého humra Chix.

Noc humrů má mezi labužníky stále větší ohlas. Nejlepším důkazem je fakt, že se letos uskuteční již v páté repríze. Ti, kteří humry dosud neokusili, mohou buď v celém menu, nebo jednotlivých položkách nabídky objevit lahodnost jejich masa. Však také hosté zkonzumují okolo metráku tohoto patrně nejlahodnějšího z korýšů. Zkušení gourmeti si na kreacích Dušana Jakubce ověří, že v kuchyni je dodnes králem. Vybroušené receptury v dokonalé úpravě dávají všem možnost užít si v jednom čase na jednom místě jedinečný exkurz do světa velké gastronomie. Ta díky podobným akcím, navzdory ataku nejrůznějších „gurmánských experimentátorů“, má stále více příznivců.

 Menu:

v citrusové várce vařená polovina humra na salátu z listů, manga, okurky a máty s balsamico želé a praženými slunečnicovými semínky

našlehaný humrový bisque s koňakem, kousky humra a domácími grissini

domácí tagliatelle nero s polovinou sotýrovaného humra se sušenými rajčaty, bazalkou a pěnou z humřího bisque

v másle pomalu konfitovaná polovina humra s bramborovými lívanečky, lanýžovým mascarpone a krémem z řeřichy potoční

kávovo kardamomové créme brulée Petit Fours

 Vyladěné menu pořídíte za 1390 korun na osobu

11. 1. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie