FOODOLOGY

Cafe

Nespresso Grands Crus obohacují horké doteky Brazílie

Kolekce káv Nespresso Grands Crus dostala nový přírůstek.

Zlatozelená kapsle ukrývá „malou kávu“, jak se název Cafezinho do Brasil překládá. Jde o velice silnou směs plnou emocí. Nápoj v sobě koncentruje všechno, co Brazilci na kávě milují. Je sametově hladká, hořká s výrazným puncem po pražení. Tyto vlastnosti nejlépe splňuje použitá Arabica ze státu Espirito Santo, kde její profil pomáhá formovat vlhký vítr od moře.

Na základě zkušeností tamních farmářů a díky pečlivému zpracování zrn – všechna jsou například sbírána bez dotyku se zemí – se zrodila příjemně nahořklá směs vybraných káv Arabica z jižní Brazílie intenzity 9, doplněná zrny nasládlé odrůdy Bourbon. Sametová textura v šálku bohaté valéry chutí, kde nečekané tóny vlašských ořechů a santalového dřeva podtrhují nezvyklé tóny bylin, které připomínají tymián či rozmarýn. Doporučená velikost podávání je Espresso (40 ml), ale jako u každé kávy i zde existují nejrůznější variety. Třeba Brigadeiro Cappuccino s mlékem a omáčkou doce de leite, nebo Ginger Coconut Brazilian Delight. Ta je se zázvorovým a kokosovým sirupem, čerstvým zázvorem a kokosovovou vodou. Limitovaná Edice Grand Cru Cafezinho do Brasil bude dostupná do vyprodání zásob a její prodej začal v pondělí 29. srpna 2016.

12. 9. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie