FOODOLOGY

Budějovický Budvar

Nejvyšší pivovarská ocenění do Českých Budějovic

Český svaz pivovarů a sladoven předal 26. září významná ocenění dvěma dlouholetým zaměstnancům pivovaru Budějovický Budvar.

Za celoživotní přínos oboru byl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství uveden Jiří Boček, bývalý dlouholetý ředitel podniku. Za spoluautorství vysokoškolské učebnice „Sladařství“ obdržel Cenu českého sládka F. O. Poupěte také Jan Šavel.

Bočkovu éru coby ředitele pivovaru nejlépe dokumentují dvě čísla. Zvýšení výstavu ze 491 tisíc hektolitrů na 1,6 milionu hektolitrů a nárůst exportních států z 18 na 77. Nový držitel Ceny českého sládka F. O. Poupěte nedávno oslavil 50. výročí práce v Budějovickém Budvaru a dodnes stále aktivně pracuje v pivovarské laboratoři na testování kvality surovin, kvality pivovarských kvasinek a věnuje se i problematice stárnutí piva.

2. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie