FOODOLOGY

Budějovický Budvar

Nejvyšší pivovarská ocenění do Českých Budějovic

Český svaz pivovarů a sladoven předal 26. září významná ocenění dvěma dlouholetým zaměstnancům pivovaru Budějovický Budvar.

Za celoživotní přínos oboru byl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství uveden Jiří Boček, bývalý dlouholetý ředitel podniku. Za spoluautorství vysokoškolské učebnice „Sladařství“ obdržel Cenu českého sládka F. O. Poupěte také Jan Šavel.

Bočkovu éru coby ředitele pivovaru nejlépe dokumentují dvě čísla. Zvýšení výstavu ze 491 tisíc hektolitrů na 1,6 milionu hektolitrů a nárůst exportních států z 18 na 77. Nový držitel Ceny českého sládka F. O. Poupěte nedávno oslavil 50. výročí práce v Budějovickém Budvaru a dodnes stále aktivně pracuje v pivovarské laboratoři na testování kvality surovin, kvality pivovarských kvasinek a věnuje se i problematice stárnutí piva.

2. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie