FOODOLOGY

Václav Frič otevírá ústřice

Nejlepší na ústřice byl už poosmé Frič

Pět minut a čtyřicetdva vteřin potřeboval Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách k otevření třiceti ústřic typu Belon.

Tím dosáhl na svůj už osmý titul mistra České republiky. Dosažený čas sice nestačil na nový rekord – ten ustavil loňský vítěz a letošní vicemistr Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána s časem pět minut sedm sekund, nicméně Frič pocestuje na mistrovství světa v Irsku a společně právě s Hladíkem na mistrovství Evropy do Švédska.

Velikým sukcesem je třetí místo Jindřišky Kačenkové z Ambiente Brasileiro U Radnice. Vždyť za sebou nechala devět dalších soutěžících – samé muže, což je v tak fyzicky náročné disciplíně úctyhodný výkon.

Někomu se může zdát vítězství kuchaře s vyhraněným zaměřením na českou klasiku překvapením, ovšem až tak to není. Opravdový profesionál musí být dobrý ve všem. Václav, který má za sebou hezkou řádku angažmá v mimořádných restauracích – namátkou třeba Restaurace Tvrz Průhonice (dnes Restaurace a Bar Pod Zámkem), Radisson Blu Alcron Hotel Praha nebo Restaurace Rybí trh – opravdovým profíkem je. Nejlépe to dokázal, když se stejnou bravurou, s jakou naváří báječné omáčky a chystá skvělé pečeně, pokořil třicet belonek v nejlepším čase z tuctu soutěžících. Velká gratulace do Čakoviček!

21. 3. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie