FOODOLOGY

Václav Frič otevírá ústřice

Nejlepší na ústřice byl už poosmé Frič

Pět minut a čtyřicetdva vteřin potřeboval Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách k otevření třiceti ústřic typu Belon.

Tím dosáhl na svůj už osmý titul mistra České republiky. Dosažený čas sice nestačil na nový rekord – ten ustavil loňský vítěz a letošní vicemistr Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána s časem pět minut sedm sekund, nicméně Frič pocestuje na mistrovství světa v Irsku a společně právě s Hladíkem na mistrovství Evropy do Švédska.

Velikým sukcesem je třetí místo Jindřišky Kačenkové z Ambiente Brasileiro U Radnice. Vždyť za sebou nechala devět dalších soutěžících – samé muže, což je v tak fyzicky náročné disciplíně úctyhodný výkon.

Někomu se může zdát vítězství kuchaře s vyhraněným zaměřením na českou klasiku překvapením, ovšem až tak to není. Opravdový profesionál musí být dobrý ve všem. Václav, který má za sebou hezkou řádku angažmá v mimořádných restauracích – namátkou třeba Restaurace Tvrz Průhonice (dnes Restaurace a Bar Pod Zámkem), Radisson Blu Alcron Hotel Praha nebo Restaurace Rybí trh – opravdovým profíkem je. Nejlépe to dokázal, když se stejnou bravurou, s jakou naváří báječné omáčky a chystá skvělé pečeně, pokořil třicet belonek v nejlepším čase z tuctu soutěžících. Velká gratulace do Čakoviček!

21. 3. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie