Nejlepší na ústřice byl už poosmé Frič
Pět minut a čtyřicetdva vteřin potřeboval Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách k otevření třiceti ústřic typu Belon.
Tím dosáhl na svůj už osmý titul mistra České republiky. Dosažený čas sice nestačil na nový rekord – ten ustavil loňský vítěz a letošní vicemistr Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána s časem pět minut sedm sekund, nicméně Frič pocestuje na mistrovství světa v Irsku a společně právě s Hladíkem na mistrovství Evropy do Švédska.
Velikým sukcesem je třetí místo Jindřišky Kačenkové z Ambiente Brasileiro U Radnice. Vždyť za sebou nechala devět dalších soutěžících – samé muže, což je v tak fyzicky náročné disciplíně úctyhodný výkon.
Někomu se může zdát vítězství kuchaře s vyhraněným zaměřením na českou klasiku překvapením, ovšem až tak to není. Opravdový profesionál musí být dobrý ve všem. Václav, který má za sebou hezkou řádku angažmá v mimořádných restauracích – namátkou třeba Restaurace Tvrz Průhonice (dnes Restaurace a Bar Pod Zámkem), Radisson Blu Alcron Hotel Praha nebo Restaurace Rybí trh – opravdovým profíkem je. Nejlépe to dokázal, když se stejnou bravurou, s jakou naváří báječné omáčky a chystá skvělé pečeně, pokořil třicet belonek v nejlepším čase z tuctu soutěžících. Velká gratulace do Čakoviček!
- Ústřice na Staroměstském náměstí
- Václav Frič otevírá ústřice
- Václav Frič
- Ústřice na Staroměstském náměstí