FOODOLOGY

AnaPur

Názor: Zavřete restaurace, přestaňte vařit

Na trhu se objevilo superjídlo s názvem AnaPur. Kromě něj už do sebe nemusíte ládovat žádné další potraviny! Jaká to úleva.

„Sledovat správné složení a vyvážený poměr živin v jídle je pro zdraví důležité, ale zejména ve spěchu poměrně komplikované. AnaPur, první české superjídlo ze 100procentně přírodních surovin, nabízí řešení. Smícháním směsi sušených a drcených rostlinných potravin a superpotravin s vodou získáte výživný koktejl, který plně nahradí celé jedno jídlo a dodá tělu ideální poměr základních živin, vlákniny, vitamínů a minerálů.“ Tak zní prezentace společnosti, která chce bořit mýty. Na chuti nezáleží, hlavní je výživa!

Jakkoliv je shora uvedené nejspíš pravdou a „powdered foods“ zažívají aktuálně světový boom, jeví se tahle cesta jako velmi tristní. Možná se čím dál víc lidí chce stravovat vyváženě, ale současně bojuje s nedostatkem času, přesto se člověk nevyhne pochybnostem. Představte si svůj den, podlehnete-li těmto trendům: ráno si namícháte do šejkru cosi maximálně zdravého. Během cesty do práce ten zelený zázrak sjedete v tramvaji a ušetříte půl hodiny. Nemáte čas přemýšlet nad tím, co vás ten den čeká, nemáte příležitost v klidu relaxovat nad šálkem kávy nebo čaje a tradiční snídaní.

V poledne si dáte oranžový zázrak a navíc vyřídíte sedm osm veledůležitých telefonátů o tom, jak se byznys posouvá kupředu a ta partička byla včera v telce vážně úžasná. Odpoledne se rozveselíte nad nějakou tou cereální tyčinkou a večer honem domů. Máte přece v ledničce další dávku powdered foodu a těšíte se nad tím, jak vaše tělo rozkvete. Vždyť který steak se může chlubit 100procentním přírodním složením a vyrábějí ho usušením a pomletím surovin? Nic proti gustu, vždyť čas jsou peníze!

Pokud na jídlo není čas, jak tvrdí autoři projektu AnaPur, nač je Zdeněk Pohlreich a k čemu Láďa Hruška? V případě druhého jmenovaného je možná AnaPur lepším řešením, ale stejně se neubráníte dojmu, že konzumací „vyvážených“ koktejlů se dostáváte do pozice tažných koní, jejichž jediným účelem je odvést práci a dostat za to patřičně výživnou potravu.

A co teprve kuchařské kurzy? Víte, kolik by za cenu jednoho bylo sklenic zdravého zeleného koktejlu, bez práce a přemýšlení, prostě jen tak? Vánoční večeři sfouknete panákem během pěti minut, velikonočního beránka si šoupnete jako čípek a zabíjačku prarodiče pošlou v potahovaných tabletách. Vzhledné pytlíky s každodenní náloží kalorií můžete navíc skladovat v rohu předsíně a ze spíže si udělat fitko.

AnaPur pochopitelně šetří i vaši peněženku. Porce o kalorické hodnotě 440 kcal, tedy například jednoho oběda, vyjde v týdenním balení na 55 Kč. A nemusíte řešit EET! A čím víc výživných koktejlů si dáte, tím je to levnější. Dvoutýdenní balení (70+ jídel) stojí 3270 Kč (cena za jedno jídlo je 46,7 Kč) a měsíční balení (150+ jídel) pořídíte za 6600 Kč (46,67 Kč). Kdo by odolal.

16. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie