FOODOLOGY

AnaPur

Názor: Zavřete restaurace, přestaňte vařit

Na trhu se objevilo superjídlo s názvem AnaPur. Kromě něj už do sebe nemusíte ládovat žádné další potraviny! Jaká to úleva.

„Sledovat správné složení a vyvážený poměr živin v jídle je pro zdraví důležité, ale zejména ve spěchu poměrně komplikované. AnaPur, první české superjídlo ze 100procentně přírodních surovin, nabízí řešení. Smícháním směsi sušených a drcených rostlinných potravin a superpotravin s vodou získáte výživný koktejl, který plně nahradí celé jedno jídlo a dodá tělu ideální poměr základních živin, vlákniny, vitamínů a minerálů.“ Tak zní prezentace společnosti, která chce bořit mýty. Na chuti nezáleží, hlavní je výživa!

Jakkoliv je shora uvedené nejspíš pravdou a „powdered foods“ zažívají aktuálně světový boom, jeví se tahle cesta jako velmi tristní. Možná se čím dál víc lidí chce stravovat vyváženě, ale současně bojuje s nedostatkem času, přesto se člověk nevyhne pochybnostem. Představte si svůj den, podlehnete-li těmto trendům: ráno si namícháte do šejkru cosi maximálně zdravého. Během cesty do práce ten zelený zázrak sjedete v tramvaji a ušetříte půl hodiny. Nemáte čas přemýšlet nad tím, co vás ten den čeká, nemáte příležitost v klidu relaxovat nad šálkem kávy nebo čaje a tradiční snídaní.

V poledne si dáte oranžový zázrak a navíc vyřídíte sedm osm veledůležitých telefonátů o tom, jak se byznys posouvá kupředu a ta partička byla včera v telce vážně úžasná. Odpoledne se rozveselíte nad nějakou tou cereální tyčinkou a večer honem domů. Máte přece v ledničce další dávku powdered foodu a těšíte se nad tím, jak vaše tělo rozkvete. Vždyť který steak se může chlubit 100procentním přírodním složením a vyrábějí ho usušením a pomletím surovin? Nic proti gustu, vždyť čas jsou peníze!

Pokud na jídlo není čas, jak tvrdí autoři projektu AnaPur, nač je Zdeněk Pohlreich a k čemu Láďa Hruška? V případě druhého jmenovaného je možná AnaPur lepším řešením, ale stejně se neubráníte dojmu, že konzumací „vyvážených“ koktejlů se dostáváte do pozice tažných koní, jejichž jediným účelem je odvést práci a dostat za to patřičně výživnou potravu.

A co teprve kuchařské kurzy? Víte, kolik by za cenu jednoho bylo sklenic zdravého zeleného koktejlu, bez práce a přemýšlení, prostě jen tak? Vánoční večeři sfouknete panákem během pěti minut, velikonočního beránka si šoupnete jako čípek a zabíjačku prarodiče pošlou v potahovaných tabletách. Vzhledné pytlíky s každodenní náloží kalorií můžete navíc skladovat v rohu předsíně a ze spíže si udělat fitko.

AnaPur pochopitelně šetří i vaši peněženku. Porce o kalorické hodnotě 440 kcal, tedy například jednoho oběda, vyjde v týdenním balení na 55 Kč. A nemusíte řešit EET! A čím víc výživných koktejlů si dáte, tím je to levnější. Dvoutýdenní balení (70+ jídel) stojí 3270 Kč (cena za jedno jídlo je 46,7 Kč) a měsíční balení (150+ jídel) pořídíte za 6600 Kč (46,67 Kč). Kdo by odolal.

16. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie