Návrat starých časů. Nový Zbraslavský hostinec je retro
Na jihozápadním okraji Prahy se otevřela nová hospoda. Čepuje plzeňské pivo a nabízí tradiční českou kuchyni.
Nová hospoda na Zbraslavi nedaleko Národní galerie se snaží přivolat atmosféru někdejší české pivní kultury a kuchyní počátků minulého století. Člověku tak ani nepřijde, že sedí v někdejší šatlavě. Pravda, ta na místě bývala pouze do roku 1878, přičemž během dvousetleté historie budovy tam povětšinou sídlila hospoda.
V decentně navrženém interiéru na sebe upozorňují hlavně dvouplášťové, přímo chlazené tanky umístěné mezi stoly v lokálu a na malebném nádvoří. Zbraslavský Hostinec se tak sympaticky vyhýbá podobnosti s většinou restauračních řetězců a uměřeně spojuje modernu se starosvětskostí.
Na čepu je kromě Plzeňského Prazdroje černý Velkopopovický Kozel, pšeničný Fénix, nealkoholický Birell a jablečný cider Kingswood. Českou klasiku v kuchyni má na starosti tým šéfkuchaře Pavla Diamanta.
Za specialitu podniku kuchaři označují grilované koleno z přeštického „pašíka“, v nabídce je k mání i škvarkový „tatarák“, kachna na kmínu, grilovaný hovězí pupek, jehněčí klobásky či zabíjačkový prejt s pečenými brambory.
Nakolik Zbraslavský hostinec přesvědčí, teprve uvidíme. I na Zbraslavi totiž platí skutečnost, že hospoda může atmosféru navodit, podržet ji však musí hlavně výčepní, kuchaři a obsluha.
- Zbraslavský hostinec
- Zbraslavský hostinec