FOODOLOGY

Masné krámy

Nálet svatomartinských husí zasáhl Masné krámy. Stejně jako celé Česko

Oslavy svátku svatého Martina 11. listopadu rozpoutaly každoroční husí hody. Českobudějovická restaurace sází na ptáky vykrmené v Byňově.

Až do neděle 15. listopadu budou v nabídce českobudějovické restaurace Masné krámy do zlatova pečené husy z jihočeského Byňova s plněným jablkem, červeným zelím a knedlíky. Šéfkuchař Luděk Hauser se svým týmem mají připraveno 100 husí, to jest čtyři stovky porcí po zhruba kilogramu. Za kvalitu ptáků ručí byňovské Rybářství Nové Hrady, kde husy krmí pšenicí a trávou. Maso je díky tomu chutnější než na granulích vyrostlí ptáci.

Kromě husí pečených vcelku je na speciálním svatomartinském menu podniku husí paštika, pečínka z husích jatýrek s bramborovým lokšem anebo třeba drůbková krémová polévka s hráškem.

Zapíjet tučné sousto mohou hosté svatomartinským vínem, ale – jsme přece v Masných krámech – doporučuje se vyzkoušet kombinace husy s tmavým ležákem s višní Budweiser Budvar B:CHERRY. Hodí se prý i třeskutá specialita Budweiser Budvar B:CRYO v jedenapůllitrové láhvi.

 

12. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie