FOODOLOGY

Masné krámy

Nálet svatomartinských husí zasáhl Masné krámy. Stejně jako celé Česko

Oslavy svátku svatého Martina 11. listopadu rozpoutaly každoroční husí hody. Českobudějovická restaurace sází na ptáky vykrmené v Byňově.

Až do neděle 15. listopadu budou v nabídce českobudějovické restaurace Masné krámy do zlatova pečené husy z jihočeského Byňova s plněným jablkem, červeným zelím a knedlíky. Šéfkuchař Luděk Hauser se svým týmem mají připraveno 100 husí, to jest čtyři stovky porcí po zhruba kilogramu. Za kvalitu ptáků ručí byňovské Rybářství Nové Hrady, kde husy krmí pšenicí a trávou. Maso je díky tomu chutnější než na granulích vyrostlí ptáci.

Kromě husí pečených vcelku je na speciálním svatomartinském menu podniku husí paštika, pečínka z husích jatýrek s bramborovým lokšem anebo třeba drůbková krémová polévka s hráškem.

Zapíjet tučné sousto mohou hosté svatomartinským vínem, ale – jsme přece v Masných krámech – doporučuje se vyzkoušet kombinace husy s tmavým ležákem s višní Budweiser Budvar B:CHERRY. Hodí se prý i třeskutá specialita Budweiser Budvar B:CRYO v jedenapůllitrové láhvi.

 

12. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie