Nálet svatomartinských husí zasáhl Masné krámy. Stejně jako celé Česko
Oslavy svátku svatého Martina 11. listopadu rozpoutaly každoroční husí hody. Českobudějovická restaurace sází na ptáky vykrmené v Byňově.
Až do neděle 15. listopadu budou v nabídce českobudějovické restaurace Masné krámy do zlatova pečené husy z jihočeského Byňova s plněným jablkem, červeným zelím a knedlíky. Šéfkuchař Luděk Hauser se svým týmem mají připraveno 100 husí, to jest čtyři stovky porcí po zhruba kilogramu. Za kvalitu ptáků ručí byňovské Rybářství Nové Hrady, kde husy krmí pšenicí a trávou. Maso je díky tomu chutnější než na granulích vyrostlí ptáci.
Kromě husí pečených vcelku je na speciálním svatomartinském menu podniku husí paštika, pečínka z husích jatýrek s bramborovým lokšem anebo třeba drůbková krémová polévka s hráškem.
Zapíjet tučné sousto mohou hosté svatomartinským vínem, ale – jsme přece v Masných krámech – doporučuje se vyzkoušet kombinace husy s tmavým ležákem s višní Budweiser Budvar B:CHERRY. Hodí se prý i třeskutá specialita Budweiser Budvar B:CRYO v jedenapůllitrové láhvi.
- Masné krámy
- Masné krámy