Naděje pro CottoCrudo se jmenuje Leonardo Di Clemente a vaří jako máma
Restaurace v pražském hotelu Four Seasons má nového šéfkuchaře. Jeho silnou stránkou je tradiční italská kuchyně.
V posledním čase se stále jaksi hledala. Nyní by však kuchyně restaurantu CottoCrudo v hotelu Four Seasons na vltavském nábřeží měla opět vynikat nepřehlédnutelným stylem. Ujal se jí totiž koncem října italský šéfkuchař Leonardo Di Clemente.
Di Clemente působil v hotelích řetězce v Budapešti, Londýně a Tokiu. V Japonsku navíc absolvoval tři měsíce v tokijské restauraci Nihonryori RyuGin, která se pyšní třemi hvězdami od inspektorů známého průvodce Michelinu. Kromě toho svého času působil jako pedagog na kulinářském institutu Boscolo Etoile v Benátkách.
Di Clemento je vyznavačem takzvaného „mama“ stylu, který do vysoké gastronomie zavádí to nejlepší z tradic rodinné italské kuchyně a vnímavě to kombinuje s nejnovějšími trendy. Stavět chce právě na této fúzi, při níž používá ty nejzdravější suroviny. Pro zpestření chystá jídelní lístek v CottoCrudo rozšířit o part syrových ryb, s nimiž se učil pracovat vedle Seijiho Yamamota v restaurantu RyuGin.