FOODOLOGY

Leonardo Di Clemente (šéfkuchař CottoCrudo)

Naděje pro CottoCrudo se jmenuje Leonardo Di Clemente a vaří jako máma

Restaurace v pražském hotelu Four Seasons má nového šéfkuchaře. Jeho silnou stránkou je tradiční italská kuchyně.

V posledním čase se stále jaksi hledala. Nyní by však kuchyně restaurantu CottoCrudo v hotelu Four Seasons na vltavském nábřeží měla opět vynikat nepřehlédnutelným stylem. Ujal se jí totiž koncem října italský šéfkuchař Leonardo Di Clemente.

Di Clemente působil v hotelích řetězce v Budapešti, Londýně a Tokiu. V Japonsku navíc absolvoval tři měsíce v tokijské restauraci Nihonryori RyuGin, která se pyšní třemi hvězdami od inspektorů známého průvodce Michelinu. Kromě toho svého času působil jako pedagog na kulinářském institutu Boscolo Etoile v Benátkách.

Di Clemento je vyznavačem takzvaného „mama“ stylu, který do vysoké gastronomie zavádí to nejlepší z tradic rodinné italské kuchyně a vnímavě to kombinuje s nejnovějšími trendy. Stavět chce právě na této fúzi, při níž používá ty nejzdravější suroviny. Pro zpestření chystá jídelní lístek v CottoCrudo rozšířit o part syrových ryb, s nimiž se učil pracovat vedle Seijiho Yamamota v restaurantu RyuGin.

5. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie