FOODOLOGY

Leonardo Di Clemente (šéfkuchař CottoCrudo)

Naděje pro CottoCrudo se jmenuje Leonardo Di Clemente a vaří jako máma

Restaurace v pražském hotelu Four Seasons má nového šéfkuchaře. Jeho silnou stránkou je tradiční italská kuchyně.

V posledním čase se stále jaksi hledala. Nyní by však kuchyně restaurantu CottoCrudo v hotelu Four Seasons na vltavském nábřeží měla opět vynikat nepřehlédnutelným stylem. Ujal se jí totiž koncem října italský šéfkuchař Leonardo Di Clemente.

Di Clemente působil v hotelích řetězce v Budapešti, Londýně a Tokiu. V Japonsku navíc absolvoval tři měsíce v tokijské restauraci Nihonryori RyuGin, která se pyšní třemi hvězdami od inspektorů známého průvodce Michelinu. Kromě toho svého času působil jako pedagog na kulinářském institutu Boscolo Etoile v Benátkách.

Di Clemento je vyznavačem takzvaného „mama“ stylu, který do vysoké gastronomie zavádí to nejlepší z tradic rodinné italské kuchyně a vnímavě to kombinuje s nejnovějšími trendy. Stavět chce právě na této fúzi, při níž používá ty nejzdravější suroviny. Pro zpestření chystá jídelní lístek v CottoCrudo rozšířit o part syrových ryb, s nimiž se učil pracovat vedle Seijiho Yamamota v restaurantu RyuGin.

5. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie