FOODOLOGY

Na Žofín opět připluje tuňák

Milovníci tuňáka radujte se! Už v neděli 21. července zahájí Stáňa Marková za grilem další tuňákobraní

V podmanivém prostředí venkovní terasy restaurace Žofín Garden předvede porcování ryby z níž poté připraví atraktivní menu. Na programu bude exotická lahůdka Hawai Poke Bowl –  macerovaný tuňák, yuzu dresink, sezam, avokádo, ředkvičky, wakame, rýže. Ale těšit se můžete na tatarák s pikantní bylinkovou majonézou, šalotkou vinaigrettem, slámou z hlívy ústřičné, a rozmarýnovou brusketou, k mání samozřejmě budou také vyhlášené steaky. Grilované na bukovém dříví, k nim zeleninová polenta, salát pico de gallo, macerovaný lilek.
Ve spojení s letním počasím, šuměním vánku v korunách stromů a poklidným hučením vltavského proudu bude lehké chutné menu příjemným zážitkem.
Tak nezapomeňte, 21. července v 11 na terase Žofín Garden. Kdybyste to jo nedali, žádné zle. Opakování proběhne ve středu 28. srpna. Ve stejném čase, týchž kulisách, se Stáňou Markovou a ca třicetikilovým tuňákem v hlavních rolích.

19. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie