FOODOLOGY

Na Žofín opět připluje tuňák

Milovníci tuňáka radujte se! Už v neděli 21. července zahájí Stáňa Marková za grilem další tuňákobraní

V podmanivém prostředí venkovní terasy restaurace Žofín Garden předvede porcování ryby z níž poté připraví atraktivní menu. Na programu bude exotická lahůdka Hawai Poke Bowl –  macerovaný tuňák, yuzu dresink, sezam, avokádo, ředkvičky, wakame, rýže. Ale těšit se můžete na tatarák s pikantní bylinkovou majonézou, šalotkou vinaigrettem, slámou z hlívy ústřičné, a rozmarýnovou brusketou, k mání samozřejmě budou také vyhlášené steaky. Grilované na bukovém dříví, k nim zeleninová polenta, salát pico de gallo, macerovaný lilek.
Ve spojení s letním počasím, šuměním vánku v korunách stromů a poklidným hučením vltavského proudu bude lehké chutné menu příjemným zážitkem.
Tak nezapomeňte, 21. července v 11 na terase Žofín Garden. Kdybyste to jo nedali, žádné zle. Opakování proběhne ve středu 28. srpna. Ve stejném čase, týchž kulisách, se Stáňou Markovou a ca třicetikilovým tuňákem v hlavních rolích.

19. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice