FOODOLOGY

Na Žofín opět připluje tuňák

Milovníci tuňáka radujte se! Už v neděli 21. července zahájí Stáňa Marková za grilem další tuňákobraní

V podmanivém prostředí venkovní terasy restaurace Žofín Garden předvede porcování ryby z níž poté připraví atraktivní menu. Na programu bude exotická lahůdka Hawai Poke Bowl –  macerovaný tuňák, yuzu dresink, sezam, avokádo, ředkvičky, wakame, rýže. Ale těšit se můžete na tatarák s pikantní bylinkovou majonézou, šalotkou vinaigrettem, slámou z hlívy ústřičné, a rozmarýnovou brusketou, k mání samozřejmě budou také vyhlášené steaky. Grilované na bukovém dříví, k nim zeleninová polenta, salát pico de gallo, macerovaný lilek.
Ve spojení s letním počasím, šuměním vánku v korunách stromů a poklidným hučením vltavského proudu bude lehké chutné menu příjemným zážitkem.
Tak nezapomeňte, 21. července v 11 na terase Žofín Garden. Kdybyste to jo nedali, žádné zle. Opakování proběhne ve středu 28. srpna. Ve stejném čase, týchž kulisách, se Stáňou Markovou a ca třicetikilovým tuňákem v hlavních rolích.

19. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie