FOODOLOGY

Restaurace CottoCrudo - valentýnské cupcakes

Na Valentýna promluví exotické ovoce i lanýži

V kalendáři znamená svátek svatého Valentina příjemné zpestření doby mezi Vánocemi a Velikonocemi. Restauratéři ho pojali jako dobrou příležitost probudit alespoň na chvíli ospalou gastronomickou scénu a předstihují se v nápaditosti valentinských menu.

Protože právě znamenitá večeře v poetickém duchu a s ní báječné víno se staly jedním z nejčastějších způsobů, jak strávit sváteční večer lásky, vybíráme pro vás některé nabídky, kterými tuzemské podniky oslovují milence každého věku. Nechte se inspirovat a posuďte, která z variant nejlépe vyhovuje vašim představám, jak vzdát hold lásce, která přece od počátku věků prochází žaludkem.

Marek Raditsch v restauraci Kampa Park vsadí 14. února na exotický hlavní chod s rybou doladěném avokádem a marakujou. Osvěžující ovoce udává hlavní tón i dezertu.

 amuse bouche: hovězí carpaccio s černými lanýži

předkrm: roláda z kraba královského se smetanovým koprovým olejem, citrónovým aioli a kaviárem z lososového pstruha

hlavní chod: pečený kamenáč s avokádovým pyré, houbami shimeji, topinamburem a maracujovým beurre blanc

dezert: křupavé malinové ravioli s ořechovým krokantem a mango sorbetem

cena 1495 Kč

Petr Laštovička v Hergetově cihelně si „exotiku“ odehraje v předkrmu, svým hlavním chodem sází na mladost jehněčího sousta. V dezertu nesmějí chybět maliny stejně jako se jeho amuse bouche neobejde bez lanýže.

 amuse bouche: šunka Iberico na crostině s lanýžovým krémem

předkrm: losos 32° se zázvorovo-sojovou omáčkou, mangem a koriandrovým olejem

hlavní chod: jehněčí karé s provensálskými rajčaty, zapečenými bramborami a omáčkou balsamico

dezert: čokoládová terina s malinami a kávovým Sabayonem, výběr domácích Petit Fours

cena 995 Kč

Luca De Astis, nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo, připravil spolu se svým týmem na večer 14. února speciální šestichodové menu složené z vybraných lahůdek. Podávat se budou například pečené mušle svatého Jakuba s citronovým krémem a červenou řepou, nebo dušená hovězí líčka s glazírovanou karotkou, meruňkou, badyánem a omáčkou z uzeného čaje.

Cena menu je 1560 Kč na osobu.
Filigránské čokoládové cupcakes lze 14. února zakoupit v dárkovém balení na baru CottoCrudo za 180 Kč.

 

Další valentýnské menu – restuarace Agave

Další valentýnské menu – Mlýnec

1. 2. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie