FOODOLOGY

Restaurace CottoCrudo - valentýnské cupcakes

Na Valentýna promluví exotické ovoce i lanýži

V kalendáři znamená svátek svatého Valentina příjemné zpestření doby mezi Vánocemi a Velikonocemi. Restauratéři ho pojali jako dobrou příležitost probudit alespoň na chvíli ospalou gastronomickou scénu a předstihují se v nápaditosti valentinských menu.

Protože právě znamenitá večeře v poetickém duchu a s ní báječné víno se staly jedním z nejčastějších způsobů, jak strávit sváteční večer lásky, vybíráme pro vás některé nabídky, kterými tuzemské podniky oslovují milence každého věku. Nechte se inspirovat a posuďte, která z variant nejlépe vyhovuje vašim představám, jak vzdát hold lásce, která přece od počátku věků prochází žaludkem.

Marek Raditsch v restauraci Kampa Park vsadí 14. února na exotický hlavní chod s rybou doladěném avokádem a marakujou. Osvěžující ovoce udává hlavní tón i dezertu.

 amuse bouche: hovězí carpaccio s černými lanýži

předkrm: roláda z kraba královského se smetanovým koprovým olejem, citrónovým aioli a kaviárem z lososového pstruha

hlavní chod: pečený kamenáč s avokádovým pyré, houbami shimeji, topinamburem a maracujovým beurre blanc

dezert: křupavé malinové ravioli s ořechovým krokantem a mango sorbetem

cena 1495 Kč

Petr Laštovička v Hergetově cihelně si „exotiku“ odehraje v předkrmu, svým hlavním chodem sází na mladost jehněčího sousta. V dezertu nesmějí chybět maliny stejně jako se jeho amuse bouche neobejde bez lanýže.

 amuse bouche: šunka Iberico na crostině s lanýžovým krémem

předkrm: losos 32° se zázvorovo-sojovou omáčkou, mangem a koriandrovým olejem

hlavní chod: jehněčí karé s provensálskými rajčaty, zapečenými bramborami a omáčkou balsamico

dezert: čokoládová terina s malinami a kávovým Sabayonem, výběr domácích Petit Fours

cena 995 Kč

Luca De Astis, nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo, připravil spolu se svým týmem na večer 14. února speciální šestichodové menu složené z vybraných lahůdek. Podávat se budou například pečené mušle svatého Jakuba s citronovým krémem a červenou řepou, nebo dušená hovězí líčka s glazírovanou karotkou, meruňkou, badyánem a omáčkou z uzeného čaje.

Cena menu je 1560 Kč na osobu.
Filigránské čokoládové cupcakes lze 14. února zakoupit v dárkovém balení na baru CottoCrudo za 180 Kč.

 

Další valentýnské menu – restuarace Agave

Další valentýnské menu – Mlýnec

1. 2. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice