Na Valentýna promluví exotické ovoce i lanýži
V kalendáři znamená svátek svatého Valentina příjemné zpestření doby mezi Vánocemi a Velikonocemi. Restauratéři ho pojali jako dobrou příležitost probudit alespoň na chvíli ospalou gastronomickou scénu a předstihují se v nápaditosti valentinských menu.
Protože právě znamenitá večeře v poetickém duchu a s ní báječné víno se staly jedním z nejčastějších způsobů, jak strávit sváteční večer lásky, vybíráme pro vás některé nabídky, kterými tuzemské podniky oslovují milence každého věku. Nechte se inspirovat a posuďte, která z variant nejlépe vyhovuje vašim představám, jak vzdát hold lásce, která přece od počátku věků prochází žaludkem.
Marek Raditsch v restauraci Kampa Park vsadí 14. února na exotický hlavní chod s rybou doladěném avokádem a marakujou. Osvěžující ovoce udává hlavní tón i dezertu.
amuse bouche: hovězí carpaccio s černými lanýži
předkrm: roláda z kraba královského se smetanovým koprovým olejem, citrónovým aioli a kaviárem z lososového pstruha
hlavní chod: pečený kamenáč s avokádovým pyré, houbami shimeji, topinamburem a maracujovým beurre blanc
dezert: křupavé malinové ravioli s ořechovým krokantem a mango sorbetem
cena 1495 Kč
Petr Laštovička v Hergetově cihelně si „exotiku“ odehraje v předkrmu, svým hlavním chodem sází na mladost jehněčího sousta. V dezertu nesmějí chybět maliny stejně jako se jeho amuse bouche neobejde bez lanýže.
amuse bouche: šunka Iberico na crostině s lanýžovým krémem
předkrm: losos 32° se zázvorovo-sojovou omáčkou, mangem a koriandrovým olejem
hlavní chod: jehněčí karé s provensálskými rajčaty, zapečenými bramborami a omáčkou balsamico
dezert: čokoládová terina s malinami a kávovým Sabayonem, výběr domácích Petit Fours
cena 995 Kč
Luca De Astis, nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo, připravil spolu se svým týmem na večer 14. února speciální šestichodové menu složené z vybraných lahůdek. Podávat se budou například pečené mušle svatého Jakuba s citronovým krémem a červenou řepou, nebo dušená hovězí líčka s glazírovanou karotkou, meruňkou, badyánem a omáčkou z uzeného čaje.
Cena menu je 1560 Kč na osobu.
Filigránské čokoládové cupcakes lze 14. února zakoupit v dárkovém balení na baru CottoCrudo za 180 Kč.
Další valentýnské menu – restuarace Agave
Další valentýnské menu – Mlýnec
- Hergetova cihelna
- Kampa Park
- Restaurace CottoCrudo – valentýnské cupcakes
- Restaurace CottoCrudo