FOODOLOGY

Na talířích Asie

Mezi zástupci pestré asijské kuchyně se našel prostor i pro tu českou

Výrazně se přes okénko činila skupina Café Buddha. Z přeširoké nabídky sestavili Štěpán Návrat se Sofií Smith a celou kuchařskou partou široký atraktivní výběr jídel přes ulici. Zahrnuje pokrmy z velké části asijských kuchyní všem pravidelným hostům dobře známé. Do 1. prosince, pokud slibované otevření restaurací 30. listopadu něco nezmění – je v Norské k mání za všechny další chody šestnácti kusový Tuna Maki Set. Pro ty, kdo si s asijskou kuchyní zatím netykají a chtěli by to zkusit jde o tradiční maki rolku s tuňákem, wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou. Lehký a nálodotvorný je Chuka Wakame – salátek z marinovaných mořských řas wakame. Nezatíží organizmus a z myšlenek probudí ty lepší. I pro vás, kteří si na exotiku zvlášť nepotrpíte, jsou v nabídce lákající varianty z české klasiky. Smažený telecí řízek, bramborový salát, hořčice, cibule, okurka, majonéza nebo hovězí hrudí na víně s kořenovou zeleninou a gratinovanými bramborami.

Kdybyste si však nedokázali z toho všeho vybrat, mají tu v záloze vychytávku, která téměř jistě zabere. Říkají jí Choose Way a jde o tématická meníčka vybraných etnických kuchyní kontinentu. Tak kupříkladu Vietnam Way sestává z Bahn Mi – bagety s trhaným hovězím, kořením 5spice, majonézou, kyselou okurkou, cibulí… a ještě je tam mrkev, arašídy a koriandr. Cari Ga pak nabízí vietnamské žluté kari s kuřecím masem vařeným v kokosovém mléce, zeleninu a rýži.
Indonéská varieta to je Soto Ayam – kuřecí polévka s kokosovým mlékem, galangal, vejce, nudle, brambor, koriandr a Javanese Beef – pečené hovězí maso s asijským kořením v silné sójové šťávě s červenou cibulí, jasmínová rýže.
I zde je kam sáhnout, Choose Way má v arzenálu celkem půl tuctu meníček. A samozřejmě pro zaryté konzumenty jen toho českého je zde i taková možnost. Dost lákavá, mám za to. Selská bramborová polévka ze zeleninového vývaru, mrkev, houby, majoránka, a trhané vepřové koleno, pečené brambory, křen, zelí (coleslaw).
Z Cafe Buddha si tak můžete objednat nebo nechat dovézt pestré jídlo, které umí potěšit. Jak ty znalé, tak i novice, kteří se rozhodli to s „Asií“ zkusit premiérově. Je zde, jak již řečeno, vsuvka pro ortodoxní konzumenty osvědčených krmí českých. A kdyby restaurace 30.11. nakrásně dostaly zelenou, „Café Buddha přes ulici“ jede v nastavených parametrech dál.

26. 11. 2020

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice