FOODOLOGY

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

S částečně obměněným názvem – předtím to byla hospoda Na Staré Ráně (a ještě předtím U Jankovských) – a výrazně inovovaným designem se čtyřicátá první Kozlovna uchází o přízeň hostí. Je opravdu na ráně všem, kdo míří do O2 Arény, metro je totiž vždy vyplivne přímo proti vchodu restaurace.

Interiér se nese v duchu moderny se stopou starosvětské nostalgie, v atraktivním jídelníčku se najde asi každý. Především tu ale točí znamenitého Kozla ve třech varietách – jedenáctku, nefiltrovaný ležák a černý nefiltrovaný (a navíc Plzeňský Prazdroj). Pivo se vždy nachází ve výborné formě, s láskou a péčí načepované. Pokud si dopřejete třeba salát z uzených matjesů nebo důraznější vrabce z divočáka se špenátem a chlupatým knedlíkem, vymazlenou tankovou jedenáctku, a navíc vám některá ze servírek přidá jako bonus kouzelný úsměv, ani se vám nebude chtít odcházet.

28. 6. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie