FOODOLOGY

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

S částečně obměněným názvem – předtím to byla hospoda Na Staré Ráně (a ještě předtím U Jankovských) – a výrazně inovovaným designem se čtyřicátá první Kozlovna uchází o přízeň hostí. Je opravdu na ráně všem, kdo míří do O2 Arény, metro je totiž vždy vyplivne přímo proti vchodu restaurace.

Interiér se nese v duchu moderny se stopou starosvětské nostalgie, v atraktivním jídelníčku se najde asi každý. Především tu ale točí znamenitého Kozla ve třech varietách – jedenáctku, nefiltrovaný ležák a černý nefiltrovaný (a navíc Plzeňský Prazdroj). Pivo se vždy nachází ve výborné formě, s láskou a péčí načepované. Pokud si dopřejete třeba salát z uzených matjesů nebo důraznější vrabce z divočáka se špenátem a chlupatým knedlíkem, vymazlenou tankovou jedenáctku, a navíc vám některá ze servírek přidá jako bonus kouzelný úsměv, ani se vám nebude chtít odcházet.

28. 6. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Zatím poslední Legenda výčepních je od Pinkasů

Bylo jich třináct. Jeden z nich však už bohužel odešel čepovat do nebeské hospody

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu