FOODOLOGY

Krevety a langustýny na ledu

Mořské potvory po asijsku: ústřice, krevety i humři ve Spices

Ve dnech 2. až 5. listopadu se v restauraci pražského hotelu Mandarin Oriental zaměří na plody moře v asijském zpracování.

Tým restaurace Spices v čele se šéfkuchařem Zdeňkem Křížkem počátkem listopadu představí, jak asijská kuchyně přistupuje k mořským plodům. A protože většinu past a kořenících směsí z původních ingrediencí připravuje sám a to ostatní důsledně obstarává v zemích původu, je namístě se těšit na velmi autentické zážitky.

Efektní bude samotný vstup do dění. Už při příchodu do Spices se budou moci hosté zastavit u stánku s přípravou čerstvých předkrmů. Do nálady je dostane koktejl, speciálně sestavený barmany. Po několika ústřicích Belon na ledu čeká výběr krevet a langustýn s citrónovou trávou, kůrou, palmovým cukrem vylepšeným šalotkovým vinaigrettem či majonézou s malými sardinkami shirasu.

K dispozici budou rovněž tataráky z tuňáka, lososa a mušlí svatého Jakuba. A to vše za doprovodu příjemného sauvignonu ze sklepa Jakuba Šamšuly, který vybrali sommeliéři.

Vrcholem pak bude grilovaný humr s chlebovníkem a mangem na červeném karí a pikantní srdcovky s kalamáry a koriandrem v malajsijském karí. Závěr obstará sorbetu z citrusů zvaných yuzu se šumivým vínem. Kompletní menu ve Spices vyjde na 1 490 Kč na osobu, přičemž jednotlivé položky menu lze zakoupit i samostatně.

16. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Zatím poslední Legenda výčepních je od Pinkasů

Bylo jich třináct. Jeden z nich však už bohužel odešel čepovat do nebeské hospody

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu