FOODOLOGY

Krevety a langustýny na ledu

Mořské potvory po asijsku: ústřice, krevety i humři ve Spices

Ve dnech 2. až 5. listopadu se v restauraci pražského hotelu Mandarin Oriental zaměří na plody moře v asijském zpracování.

Tým restaurace Spices v čele se šéfkuchařem Zdeňkem Křížkem počátkem listopadu představí, jak asijská kuchyně přistupuje k mořským plodům. A protože většinu past a kořenících směsí z původních ingrediencí připravuje sám a to ostatní důsledně obstarává v zemích původu, je namístě se těšit na velmi autentické zážitky.

Efektní bude samotný vstup do dění. Už při příchodu do Spices se budou moci hosté zastavit u stánku s přípravou čerstvých předkrmů. Do nálady je dostane koktejl, speciálně sestavený barmany. Po několika ústřicích Belon na ledu čeká výběr krevet a langustýn s citrónovou trávou, kůrou, palmovým cukrem vylepšeným šalotkovým vinaigrettem či majonézou s malými sardinkami shirasu.

K dispozici budou rovněž tataráky z tuňáka, lososa a mušlí svatého Jakuba. A to vše za doprovodu příjemného sauvignonu ze sklepa Jakuba Šamšuly, který vybrali sommeliéři.

Vrcholem pak bude grilovaný humr s chlebovníkem a mangem na červeném karí a pikantní srdcovky s kalamáry a koriandrem v malajsijském karí. Závěr obstará sorbetu z citrusů zvaných yuzu se šumivým vínem. Kompletní menu ve Spices vyjde na 1 490 Kč na osobu, přičemž jednotlivé položky menu lze zakoupit i samostatně.

16. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie