Mořské potvory po asijsku: ústřice, krevety i humři ve Spices
Ve dnech 2. až 5. listopadu se v restauraci pražského hotelu Mandarin Oriental zaměří na plody moře v asijském zpracování.
Tým restaurace Spices v čele se šéfkuchařem Zdeňkem Křížkem počátkem listopadu představí, jak asijská kuchyně přistupuje k mořským plodům. A protože většinu past a kořenících směsí z původních ingrediencí připravuje sám a to ostatní důsledně obstarává v zemích původu, je namístě se těšit na velmi autentické zážitky.
Efektní bude samotný vstup do dění. Už při příchodu do Spices se budou moci hosté zastavit u stánku s přípravou čerstvých předkrmů. Do nálady je dostane koktejl, speciálně sestavený barmany. Po několika ústřicích Belon na ledu čeká výběr krevet a langustýn s citrónovou trávou, kůrou, palmovým cukrem vylepšeným šalotkovým vinaigrettem či majonézou s malými sardinkami shirasu.
K dispozici budou rovněž tataráky z tuňáka, lososa a mušlí svatého Jakuba. A to vše za doprovodu příjemného sauvignonu ze sklepa Jakuba Šamšuly, který vybrali sommeliéři.
Vrcholem pak bude grilovaný humr s chlebovníkem a mangem na červeném karí a pikantní srdcovky s kalamáry a koriandrem v malajsijském karí. Závěr obstará sorbetu z citrusů zvaných yuzu se šumivým vínem. Kompletní menu ve Spices vyjde na 1 490 Kč na osobu, přičemž jednotlivé položky menu lze zakoupit i samostatně.
- Ústřice na ledu
- Tatarák z tuňáka, lososa a mušlí svatého Jakuba
- Srdcovky, malajské kari, kalamáry, koriandr
- Krevety a langustýny na ledu
- Grilovaný humr, červené kari, chlebovník, mango