FOODOLOGY

Mirek Kalina

Lahůdky v Kalina cuisine & vins: tuňák se slanorožcem či omáčka z ježovek

Restaurace Kalina cuisine & vins přichystala na 26. ledna speciální večeři zaměřenou na plody moře. Partnerem jim budou bílá vína ze Chablis a Sancerre

Probudit poněkud přiospalou lednovou restaurační atmosféru se rozhodli koncem ledna v restauraci Kalina cuisine & vins. S vědomím toho, že zima je optimálním obdobím pro ryby a plody severních moří, připravil tým restaurace speciální menu.

Na lístku se objeví produkty z bretaňských a normandských přístavů – ústřice Gillardeau № 3, tygří krevety s domácí majonézou, tartar z tuňáka doprovázený rostlinou passe-pierre (mezi botaniky známou jako slanorožec evropský) i mořský jazyk v omáčce z bretaňských ježovek. Šéfkuchař Mirek Kalina má s rybami a mořskými plody bohaté zkušenosti ze své stáže ve Šlesvicku-Holštýnsku, kde vařil pár desítek kilometrů od Hamburku.

Připravené chody doprovázejí vína, a to ne ledajaká. Ve sklenkách se objeví nápoje s etiketami ze sklepů ležících na březích Loiry, v Sancerre a Chablis. Při párování s Kalinovými kreacemi by se měly plně prokázat kvality sommeliéra Vítka Hepnara a jeho cit pro souznění chutí jídel a výrazu vín.

Za večeři, která proběhne 26. ledna od 19 hodin v restaurantu Kalina cuisine & vins v Dlouhé ulici nedaleko Staroměstského náměstí, zaplatí včetně vinného doprovodu hosté 2500 Kč za osobu.

Recenzi restaurace Kalina cuisine & vins čtěte zde

19. 1. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie