FOODOLOGY

Mirek Kalina

Lahůdky v Kalina cuisine & vins: tuňák se slanorožcem či omáčka z ježovek

Restaurace Kalina cuisine & vins přichystala na 26. ledna speciální večeři zaměřenou na plody moře. Partnerem jim budou bílá vína ze Chablis a Sancerre

Probudit poněkud přiospalou lednovou restaurační atmosféru se rozhodli koncem ledna v restauraci Kalina cuisine & vins. S vědomím toho, že zima je optimálním obdobím pro ryby a plody severních moří, připravil tým restaurace speciální menu.

Na lístku se objeví produkty z bretaňských a normandských přístavů – ústřice Gillardeau № 3, tygří krevety s domácí majonézou, tartar z tuňáka doprovázený rostlinou passe-pierre (mezi botaniky známou jako slanorožec evropský) i mořský jazyk v omáčce z bretaňských ježovek. Šéfkuchař Mirek Kalina má s rybami a mořskými plody bohaté zkušenosti ze své stáže ve Šlesvicku-Holštýnsku, kde vařil pár desítek kilometrů od Hamburku.

Připravené chody doprovázejí vína, a to ne ledajaká. Ve sklenkách se objeví nápoje s etiketami ze sklepů ležících na březích Loiry, v Sancerre a Chablis. Při párování s Kalinovými kreacemi by se měly plně prokázat kvality sommeliéra Vítka Hepnara a jeho cit pro souznění chutí jídel a výrazu vín.

Za večeři, která proběhne 26. ledna od 19 hodin v restaurantu Kalina cuisine & vins v Dlouhé ulici nedaleko Staroměstského náměstí, zaplatí včetně vinného doprovodu hosté 2500 Kč za osobu.

Recenzi restaurace Kalina cuisine & vins čtěte zde

19. 1. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie