Lahůdky v Kalina cuisine & vins: tuňák se slanorožcem či omáčka z ježovek
Restaurace Kalina cuisine & vins přichystala na 26. ledna speciální večeři zaměřenou na plody moře. Partnerem jim budou bílá vína ze Chablis a Sancerre
Probudit poněkud přiospalou lednovou restaurační atmosféru se rozhodli koncem ledna v restauraci Kalina cuisine & vins. S vědomím toho, že zima je optimálním obdobím pro ryby a plody severních moří, připravil tým restaurace speciální menu.
Na lístku se objeví produkty z bretaňských a normandských přístavů – ústřice Gillardeau № 3, tygří krevety s domácí majonézou, tartar z tuňáka doprovázený rostlinou passe-pierre (mezi botaniky známou jako slanorožec evropský) i mořský jazyk v omáčce z bretaňských ježovek. Šéfkuchař Mirek Kalina má s rybami a mořskými plody bohaté zkušenosti ze své stáže ve Šlesvicku-Holštýnsku, kde vařil pár desítek kilometrů od Hamburku.
Připravené chody doprovázejí vína, a to ne ledajaká. Ve sklenkách se objeví nápoje s etiketami ze sklepů ležících na březích Loiry, v Sancerre a Chablis. Při párování s Kalinovými kreacemi by se měly plně prokázat kvality sommeliéra Vítka Hepnara a jeho cit pro souznění chutí jídel a výrazu vín.
Za večeři, která proběhne 26. ledna od 19 hodin v restaurantu Kalina cuisine & vins v Dlouhé ulici nedaleko Staroměstského náměstí, zaplatí včetně vinného doprovodu hosté 2500 Kč za osobu.
Recenzi restaurace Kalina cuisine & vins čtěte zde
- Mirek Kalina
- Kalina cuisine & vins