FOODOLOGY

La Maison du Marché

Do Borgo Agnese míří Loubal, La Maison du Marché povede Viktorin

Tři známé restaurace v Brně a Olomouci se představují v novém. Borgo Agnese, Atmosphere a bývalé Il Mercato mají nové šéfkuchaře.

Rozhodnutí Riccarda Lucqueho soustředit se na pražské podniky rozhýbalo moravskou gastronomickou scénu. Lucqueho restaurace Il Mercato se po změně majitele přejmenovala na La Maison du Marché a do její kuchyně se coby šéf postavil David Viktorin. Podnik totiž přebrala společnost Magnum Gastronomy Michala Prachaře, která již v Brně vlastní donedávna Viktorinovu domovskou restauraci Borgo Agnese.

Viktorin hodlá podnik v hotelu Grandozzo na brněnském Zelném trhu nasměrovat trochu jiným směrem, než jaký zvolilo Il Mercato. Místo Itálie se kuchyně La Maison du Marché má zaměřit na mezinárodní kuchyni oživenou francouzsko-asijskými vlivy.

Uvolněný post v Borgo Agnese obsadil Roman Loubal, jemuž se podařilo úspěšně nastartovat restauraci Atmosphere v olomoucké galerii Šantovka. Nápaditý šéfkuchař tak dostal šanci rozvinout své schopnosti a nechat je otestovat ve výrazně konkurenčnějším prostředí, než jaké panuje v Olomouci.

Kuchyni v Atmosphere pak povede Tomáš Levý, který dosud působil v brněnském gastronomickém centru Kuliner.

David Viktorin

David Viktorin

Tomáš Levý

Tomáš Levý

Roman Loubal

Roman Loubal

1. 2. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie