Menu v Deer: všehochuť s důrazem na zvěřinu
Zvěřina je v této restauraci na Starém Městě pražském tahákem i v horkých letních dnech. Vždyť se i podle toho jmenuje.
Pronikavě elegantní interiér, příjemná terasa ve vnitrobloku, bohatě zásobený bar. To je Deer v Michalské ulici v centru Prahy. Hlavní je ale kuchyně. Jiří Eberl hledal optimální jídelníček a ladil ho podle ohlasu hostí. Výsledkem je zajímavé menu, které promluví ke každému.
Na programu jsou kupříkladu foie gras s lanýžovou brioškou, crème fraîche, jablky a portským vínem. Pokud si nevíte rady, zvolte variaci předkrmů. Vedle jater na talíři najdete jelení paštiku a kozí sýr.
Na lístku najdete i řadu různých těstovin, mušle, iberské selátko, kachnu či steaky. Jste však v Deeru, zvolte tedy některou ze šéfových specialit. Pomalu si tak zvyknete na fakt, že zvěřina začíná být tahákem meníček i v horkých letních dnech. Jelení, kančí nebo daňčí hřbet, brusinky, cibulovo-bramborové pyré, kaštany, foie gras, batátové pyré nebo hříbková kroketa jsou ingredience, s nimiž se Eberl umí pohrát. Je těžké vybírat, ale po prvním soustu zapomenete na váhání o divočině v létě a zcela propadnete koncertu chutí, který nabízí.
Deer se tak vehementně hlásí o záznam ve vašem diáři zajímavých restaurací, které je potřeba vyzkoušet.
- Deer
- Deer
- Deer
- Deer
- Deer