FOODOLOGY

Menu v Deer: všehochuť s důrazem na zvěřinu

Zvěřina je v této restauraci na Starém Městě pražském tahákem i v horkých letních dnech. Vždyť se i podle toho jmenuje.

Pronikavě elegantní interiér, příjemná terasa ve vnitrobloku, bohatě zásobený bar. To je Deer v Michalské ulici v centru Prahy. Hlavní je ale kuchyně. Jiří Eberl hledal optimální jídelníček a ladil ho podle ohlasu hostí. Výsledkem je zajímavé menu, které promluví ke každému.

Na programu jsou kupříkladu foie gras s lanýžovou brioškou, crème fraîche, jablky a portským vínem. Pokud si nevíte rady, zvolte variaci předkrmů. Vedle jater na talíři najdete jelení paštiku a kozí sýr.

Na lístku najdete i řadu různých těstovin, mušle, iberské selátko, kachnu či steaky. Jste však v Deeru, zvolte tedy některou ze šéfových specialit. Pomalu si tak zvyknete na fakt, že zvěřina začíná být tahákem meníček i v horkých letních dnech. Jelení, kančí nebo daňčí hřbet, brusinky, cibulovo-bramborové pyré, kaštany, foie gras, batátové pyré nebo hříbková kroketa jsou ingredience, s nimiž se Eberl umí pohrát. Je těžké vybírat, ale po prvním soustu zapomenete na váhání o divočině v létě a zcela propadnete koncertu chutí, který nabízí.

Deer se tak vehementně hlásí o záznam ve vašem diáři zajímavých restaurací, které je potřeba vyzkoušet.

14. 8. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie