FOODOLOGY

Mauviel MStone3

Mauviel místo auta. Luxusní hrnce na Újezdě

Vyhlášený francouzský výrobce představil novou kolekci prémiového nádobí M´Stone.

Francouzský šéfkuchař Yannick Alléno představil v prodejně společnosti Potten & Pannen – Staněk na pražském Újezdě třetí vylepšení průlomové kolekce M´Stone. „Auto musíte měnit co tři čtyři roky, Mauviel 1830 vás v kuchyni provází celý život,“ prohlásil mistr kuchařského umění, který od roku 2007 obdržel postupně tři michelinské hvězdy.

M´Stone třetí generace používá moderní materiály s nepřilnavým povrchem, kvalitním rozptýlením tepla a povrchovou úpravou s dlouhou životností včetně odolnosti proti poškrábání. Mezi šéfkuchaře, kteří používají nádobí Mauviel 1830, patří i Zdeněk Pohlreich. „Tato řada nádobí je snadná k použití a její nepřilnavý povrch udělá z vaření procházku růžovým sadem,“ tvrdí o kolekci M´Stone3.

Zástupci značky prezentovali navíc směr, kterým se francouzský výrobce prémiového měděného a nerezového nádobí hodlá ubírat. Touha po zajištění přenosu gastronomického dědictví z jedné generace na druhou přivedla Mauviel ke spolupráci se studenty různých národností z magisterského programu Designem k luxusu & řemeslné odbornosti na umělecké univerzitě ECAL v Lausanne.

Spojení invence studentů, zkušeností odborníků firmy a Allénových praktických postřehů dalo vzniknout řadě zajímavých návrhů. Zhruba dvě desítky z nich pak firma vytvořila coby dokonale funkční prototypy. Patří k nim i servírovací nádoba od Clarisse Mordretové na normanské mušle nebo efektní, povrch měnící nádoba na sekt z tepaného hliníku a mědi od Hyewon Lim.

8. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice