Mauviel místo auta. Luxusní hrnce na Újezdě
Vyhlášený francouzský výrobce představil novou kolekci prémiového nádobí M´Stone.
Francouzský šéfkuchař Yannick Alléno představil v prodejně společnosti Potten & Pannen – Staněk na pražském Újezdě třetí vylepšení průlomové kolekce M´Stone. „Auto musíte měnit co tři čtyři roky, Mauviel 1830 vás v kuchyni provází celý život,“ prohlásil mistr kuchařského umění, který od roku 2007 obdržel postupně tři michelinské hvězdy.
M´Stone třetí generace používá moderní materiály s nepřilnavým povrchem, kvalitním rozptýlením tepla a povrchovou úpravou s dlouhou životností včetně odolnosti proti poškrábání. Mezi šéfkuchaře, kteří používají nádobí Mauviel 1830, patří i Zdeněk Pohlreich. „Tato řada nádobí je snadná k použití a její nepřilnavý povrch udělá z vaření procházku růžovým sadem,“ tvrdí o kolekci M´Stone3.
Zástupci značky prezentovali navíc směr, kterým se francouzský výrobce prémiového měděného a nerezového nádobí hodlá ubírat. Touha po zajištění přenosu gastronomického dědictví z jedné generace na druhou přivedla Mauviel ke spolupráci se studenty různých národností z magisterského programu Designem k luxusu & řemeslné odbornosti na umělecké univerzitě ECAL v Lausanne.
Spojení invence studentů, zkušeností odborníků firmy a Allénových praktických postřehů dalo vzniknout řadě zajímavých návrhů. Zhruba dvě desítky z nich pak firma vytvořila coby dokonale funkční prototypy. Patří k nim i servírovací nádoba od Clarisse Mordretové na normanské mušle nebo efektní, povrch měnící nádoba na sekt z tepaného hliníku a mědi od Hyewon Lim.
- Yannick Alléno (vpravo)